Zeventien - Eva Line de Boer / Het Zuidelijk Toneel

do 01 januari

Zeventien

Eva Line de Boer / Het Zuidelijk Toneel

Zeventien gaat over vijf moslimmeiden op de leeftijd waarop je tussen alles in zit. Op de drempel van meisje naar vrouw, opzoek naar de ideale manier om zichzelf en hun dromen in beeld te brengen. Verdwaald tussen verschillende culturen gaan Ayisha, Elem, Seyda, Tuğçe en Sanaz op zoek naar wie ze zijn, welke film hun leven het dichtst benadert en hoe ze het liefst gezien worden.

Regisseur Eva Line de Boer liet zich voor Zeventien uitdagen om de esthetiek van de jongeren over te nemen en haar eigen waarden en ideeën over theater opnieuw tegen het licht te houden. Het levert integer, relevant en kwetsbaar theater op.
terug <

voorstellingsinformatie
website
regie
Eva Line de Boer
spel
Şeyda Bahadin, Elem Çilingir, Ayisha Siddiqi, Tuğçe Yavuz en Sanaz Mohammadi
toneelbeeld
Tim Vermeulen
geluidsontwerp
Harpo ’t Hart
Locatie
Grote Zaal
Phile Deprez

Eva Line de Boer regisseert theater en film. Haar werk kenmerkt zich door een sterke stilering van gedrag. Hoe zien mensen eruit in bepaalde situaties en hoe verschuilen ze zich achter de façade van hoe ze denken dat het eruit zou moeten zien? In haar voorstellingen is altijd sprake van een zeker overbewustzijn bij de personages, omdat ze bekeken worden door anderen. Zo verwerkten de figuren in Euphoria hun rouw in het format van een show, werden de mensen in Little Black Dress tentoongesteld en was Familieopstellingen een openbare therapiesessie. In de poging het leven hanteerbaar te maken schuilt voor Eva de hoop. We kunnen de poging alleen zien als we heel nauwkeurig kijken. Naar de wereld als een poppenkast, naar elkaar en naar onszelf.

Eva ontving de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie met Euphoria (Its Festival, 2014)
Ze kreeg de René Lobo Stok voor lef, durf & moed (Toneelacademie Maastricht, 2014).
In 2016 won zij de BNG Bank Nieuwe Theater­makers­prijs 2016 met Dit gebeurt allemaal tegelijk.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ