Winterkost Theater Kikker: Cinderella 5+ - De Stilte

  vr 07 januari

  Winterkost Theater Kikker: Cinderella 5+

  De Stilte

  Een eenvoudig verhaal met een triest begin en een gelukkig einde.

  Helaas is voor deze voorstelling een regisseur aangetrokken die er niet veel van begrijpt. Het valt ook niet mee. Hoe kun je met twee dansers alle rollen laten zien: vader, Cinderella, stiefzusters, stiefmoeder, de goede fee, de prins..?

  Om de voorstelling goed te laten verlopen, besluit de regisseur bij het optreden te blijven en zelf de stiefmoeder en de goede fee te spelen. Ze zorgt ook voor alle spullen. Een muiltje, een kist, kleren, een bezem, een schoorsteen, een koets en een klok komen bekend voor. Maar wat moet je met een pompoen, muizen en ratten in een theater? De regisseur heeft veel om over na te denken. Dat kan als de piano klinkt en de dansers dansen.

  Ze wordt geslingerd van triest naar vrolijk, van boos naar onzeker, verward, gekwetst en ontroerd. Het valt niet mee alle emoties te verwerken en ondertussen de dansers en de musici te vertellen wat ze moeten doen. Ze gaat steeds meer twijfelen over de afloop. Zij kent het verhaal niet meer… Wie helpt haar verder?
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Choreografie
  Jack Timmermans
  Musici
  Pianoduo Mephisto, John Gevaert en Katrijn Simoens
  Muziek
  S. Prokofjeff – Cinderella suite (in bewerking voor 4 handen op piano, door John Gevaert)
  Dansers
  Wiktoria Czakon en Christopher Havner.
  Actrice
  Elena Peeters
  Kostuums
  Czakon
  Lichtontwerp
  Pink Steenvoorden
  Props
  Bert Vogels, Boy van Poortvliet & Joost Bielars
  Locatie
  Grote Zaal

  De Stilte is een dansgezelschap voor kinderen uit Breda. Het gezelschap wil met meerduidige voorstellingen en dansactiviteiten, die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen. Door het spel leert een kind met hart en ziel zijn wereld kennen en zich te positioneren in een overdonderende samenleving. Spel is de tegenhanger van de alledaagsheid: het persoonlijke oefenterrein van het kind. In het spel ontmoet het kind de wereld vanuit zijn condities en in zijn formaat. Eerder zag je in Theater Kikker de voorstellingen Alice 6+, Vliegende Koe 4+ en Hihahuttenbouwers 2+.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ