Winterkost: IJspaleis 6+ - plan d- / Andreas Denk

do 01 januari

Winterkost: IJspaleis 6+

plan d- / Andreas Denk

Wat is er mooier dan de kleurrijke magie van een wereld waarin alles van ijs is? IJs om over te glijden, ijs om van te smullen, ijs om levensgrote sculpturen van te bouwen of minuscule ijsblokjes die pingelen in je glas. Van ijs kun je bijna alles maken! Maar ijs kan ook in de weg staan, als een blok beton. Je kunt erop vallen of het kan ineens verdwenen zijn, omgetoverd tot een plas water.

IJspaleis is een opzwepende poolexpeditie door een magische wereld van ijs. Een dansvoorstelling met live muziek en sprookjesachtige animaties. Een voorstelling over warmte zoeken bij elkaar op ijskoude momenten, over kwetsbaar durven zijn en over de betovering van ijs in zijn vele prachtige gedaanten.
terug <

voorstellingsinformatie
choreografie
Andreas Denk
dans
Lisa Beese, Elise Manière, Edita Gorski, Nanna Gram Bentsen, Ilija Surla
animatie
Bram De Goeij
compositie en arrangement
Wiebe Gotink
Locatie
Grote Zaal

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn stichting plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen. Nieuw aan het werk van plan d- is het gebruik van videoanimaties. Deze worden gemaakt door regisseur animator Bram de Goeij. Doormiddel van de door de dansers gemaakte real time beelden ontstaat er een magische interactie van projectie en dans.

Mooie simpele doeltreffende bewegingen.’ ‘De mimiek maakt het geheel grappig en aandoenlijk.’ ‘De hoeveelheid aan humor en capriolen van de pinguïns voorkomt overdreven moralisme.

Theaterkrant -

terug naar boven Λ