Winterkost: Hoe licht kan een wolk zijn? 4+ - Feikes Huis en Het Houten Huis

do 01 januari

Winterkost: Hoe licht kan een wolk zijn? 4+

Feikes Huis en Het Houten Huis

Das woont in zijn eentje en daar houdt hij van. Hij is dol op rust, eenzame wandelingen en stille plekken. Das draagt graag een mooie, grote hoed om zijn gedachten, idee├źn en overpeinzingen een beetje bij elkaar te houden. Op een dag pikt een specht een gat in zijn hoed en besluit erin te wonen. De specht heeft al zijn vrienden uitgenodigd en nu is het een kabaal van jewelste in de hoed. Soms is het heel even stil, maar dan piepen er door dat gat meteen nieuwe gedachten zijn hoofd binnen. Mooie, eindeloze en kronkelende gedachten maar ook prangende vragen zoals: hoe licht kan een wolk zijn?

Een voorstelling voor iedereen die door de ruis het bos niet meer hoort. En over stil zijn van binnen en hoe moeilijk dat is. De voorstelling is losjes geïnspireerd op het prentenboek De Wonderlijke Hoed Van Beer van Ayano Imai.

Deze voorstelling is uitverkocht. Er zijn nog wel tickets beschikbaar voor Hoe licht kan een wolk zijn? op zondag 7 januari om 15u00 in Podium Hoge Woerd.
terug <

voorstellingsinformatie
concept
Meike van den Akker, Gienke Deuten
regie
Gienke Deuten
spel & muziek
Maarten Smit, Meike van den Akker, Radek Fedyk
Locatie
Grote Zaal
Foto: Ilja Lammers

Het Houten Huis is een veelbelovend theatergezelschap dat beeldend muziektheater maakt voor jong en oud. Hun voorstelling, Hotel Perdu, ontving van de kinderjury, de Zapp-prijs; de prijs voor beste jeugdvoorstelling 2014. Afgelopen seizoen maakten ze de voorstelling Muziek van Beneden i.s.m. muziektheatergezelschap Oorkaan. Voor deze nieuwe voorstelling gaan ze de samenwerking aan met Feikes Huis. Feikes Huis maakt beeldend theater en werkt voor voorstellingen vaak samen met makers uit verschillende disciplines zoals toneel, mime, dans, poppen-en objecttheater, opera/muziektheater, performance-art of beeldende kunst. Ze richten zich vooral op voorstellingen voor volwassenen maar maken zo nu en dan ook een jeugdtheatervoorstelling. Tijdens het Uk&Puk festival in Theater Kikker was hun succesvolle voorstelling Panama te zien.

Foto: Ilja Lammers
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ