Winterkost: Eendje 6+ - Kim van Zeben

  do 03 t/m vr 04 januari

  Winterkost: Eendje 6+

  Kim van Zeben

  Een gloednieuw radioprogramma heeft vandaag een bijzondere gast: Dobber. Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als eend. Een eend met een verhaal. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend ís. Is hij niet een mens? Of iets ertussenin? Zoekend naar een antwoord vertelt hij ons zijn levensverhaal. Via kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk, gaan we met Dobber op een spannende en muzikale roadtrip.

  Eendje is een vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  spel, tekst
  Kim van Zeben
  regie, tekst
  Marije Gubbels
  muziek: Keez Groenteman, Jan Groenteman, Timon Koomen
  poppen
  Marlyn Coetsier, Tamar Stalenhoef
  decorontwerp
  Marlies Schot
  techniek
  Johan de Koeijer, Nienke Tjallingii
  dramaturgisch advies
  Manon Wittebol
  Locatie
  Grote Zaal
  Foto: Neeltje de Vries

  Kim van Zeben is een veelzijdig actrice en theatermaker. Ze speelde vele rollen in (muziek) theatervoorstellingen, zoals Minoes, Jip en Janneke en Woef Side Story. Ook maakte ze diverse goed ontvangen cabaretvoorstellingen en werd ze drie keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste vrouwelijke bijrol. In 2017 richtte zij haar eigen stichting op: Kim van Zeben Theaterproducties. Eendje is de eerste theatervoorstelling die ze onder deze naam uitbrengt en produceert. Van Zeben wordt bij voorstelling Eendje bijgestaan door freelance theatermaker Marije Gubbels.

  Foto: Casper Koster

  Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten

  Het Parool

  Het is een prachtig, subtiel gelaagd verhaal geworden waarin ze (Kim van Zeben, red.) talloze rollen speelt, veelal met poppen. Het simpele decor is creatief met erg leuke vondsten. De festivalvoorstelling is een fraai pleidooi voor nonconformisme. (…) Warm aanbevolen

  Scènes

  terug naar boven Λ