Winterkost: Eendje 6+ - Kim van Zeben

Winterkost: Eendje 6+

Kim van Zeben

Een gloednieuw radioprogramma heeft vandaag een bijzondere gast: Dobber. Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als eend. Een eend met een verhaal. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend ís. Is hij niet een mens? Of iets ertussenin? Zoekend naar een antwoord vertelt hij ons zijn levensverhaal. Via kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk, gaan we met Dobber op een spannende en muzikale roadtrip.

Eendje is een vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje.
terug <

voorstellingsinformatie
website
spel, tekst
Kim van Zeben
regie, tekst
Marije Gubbels
muziek: Keez Groenteman, Jan Groenteman, Timon Koomen
poppen
Marlyn Coetsier, Tamar Stalenhoef
decorontwerp
Marlies Schot
techniek
Johan de Koeijer, Nienke Tjallingii
dramaturgisch advies
Manon Wittebol
Locatie
Grote Zaal
Foto: Neeltje de Vries

Kim van Zeben is een veelzijdig actrice en theatermaker. Ze speelde vele rollen in (muziek) theatervoorstellingen, zoals Minoes, Jip en Janneke en Woef Side Story. Ook maakte ze diverse goed ontvangen cabaretvoorstellingen en werd ze drie keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste vrouwelijke bijrol. In 2017 richtte zij haar eigen stichting op: Kim van Zeben Theaterproducties. Eendje is de eerste theatervoorstelling die ze onder deze naam uitbrengt en produceert. Van Zeben wordt bij voorstelling Eendje bijgestaan door freelance theatermaker Marije Gubbels.

Foto: Casper Koster

Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten

Het Parool

Het is een prachtig, subtiel gelaagd verhaal geworden waarin ze (Kim van Zeben, red.) talloze rollen speelt, veelal met poppen. Het simpele decor is creatief met erg leuke vondsten. De festivalvoorstelling is een fraai pleidooi voor nonconformisme. (…) Warm aanbevolen

Scènes
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ