Winterkost: Cinderella 5+ - Dansgezelschap De Stilte

Winterkost: Cinderella 5+

Dansgezelschap De Stilte

Door de aangescherpte coronamaatregelen kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Iets met een schoentje…

Helaas is voor deze voorstelling een regisseur aangetrokken die er niet veel van begrijpt. Hoe kun je met twee dansers alle rollen laten zien: vader, Cinderella, stiefzusters, stiefmoeder, de goede fee, de prins..?

Om de voorstelling goed te laten verlopen, besluit de regisseur bij het optreden te blijven en zelf de stiefmoeder en de goede fee te spelen. Ze zorgt ook voor alle spullen. Een muiltje, een kist, kleren, een bezem, een schoorsteen, een koets en een klok komen bekend voor. Maar wat moet je met een pompoen, muizen en ratten in een theater? De regisseur heeft veel om over na te denken. Dat kan als de piano klinkt en de dansers dansen.

Ze wordt geslingerd van triest naar vrolijk, van boos naar onzeker, verward, gekwetst en ontroerd. Het valt niet mee alle emoties te verwerken en ondertussen de dansers en de musici te vertellen wat ze moeten doen. Ze gaat steeds meer twijfelen over de afloop. Zij kent het verhaal niet meer… Wie helpt haar verder? Cinderella is een eenvoudig verhaal met een triest begin en een gelukkig einde.
terug <

voorstellingsinformatie
Choreografie
Jack Timmermans
Musici
Pianoduo Mephisto, John Gevaert en Katrijn Simoens
Muziek
S. Prokofjeff – Cinderella suite (in bewerking voor 4 handen op piano, door John Gevaert)
Dansers
Wiktoria Czakon en Christopher Havner.
Actrice
Elena Peeters
Kostuums
Czakon
Lichtontwerp
Pink Steenvoorden
Props
Bert Vogels, Boy van Poortvliet & Joost Bielars
Locatie
Grote Zaal
cinderella
Hans Gerritsen

De Stilte is een dansgezelschap voor kinderen uit Breda. Het gezelschap wil met meerduidige voorstellingen en dansactiviteiten, die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen. Door het spel leert een kind met hart en ziel zijn wereld kennen en zich te positioneren in een overdonderende samenleving. Spel is de tegenhanger van de alledaagsheid: het persoonlijke oefenterrein van het kind. In het spel ontmoet het kind de wereld vanuit zijn condities en in zijn formaat. Eerder zag je in Theater Kikker de voorstellingen Alice 6+, Vliegende Koe 4+ en Hihahuttenbouwers 2+.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ