Wintercollectie - Why, Why ohh why - Nikki Hock

vr 08 december 2017

Wintercollectie - Why, Why ohh why

Nikki Hock

In de collectie omdat deze multi-zintuiglijke performance het fenomeen angst op een heel nieuw level voelbaar maakt. Als publiek wordt je ondergedompeld in een steeds donkerder wordend landschap van beeld, licht, kleur, geur en geluid op zoek naar de verschillende niveaus van angst. Hedendaagse angst is overal aanwezig, als een ongrijpbare vloeistof die als een nevel om ons heen hangt. Het is iets dat constant sluimert op de achtergrond; waar het vandaan komt of wanneer het zal toeslaan, weten we niet. Of het nu de vluchtelingencrisis, het opdoemen van terrorismedreiging of het schrikbeeld van klimaatverandering is: de angst dat ons iets staat te wachten creëert een oneindig, onevenredig gevoel van onrust dat broeit onder het oppervlak van ons dagelijks leven. Laat je bang maken, verrassen en confronteren door die angst…

Voorstellingen Why, Why ohh why èn Hope she was worth it. De opera. extra voordelig zien? Bestel dan voor € 16,- een avondpas! En neem aansluitend plaats in de huiskamer van Jolie, met vanavond HKU studenten Ruben en Sameth als gastkijkers.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
van en met
Nikki Hock en Marijn Brussaard
Lees hier het interview met Nikki Hock door twee Kikker Kijkers
vx
meer over Chez Jolie en Ruben en Sameth
vx

Nikki Hock (1988)  is een multidisciplinair kunstenaar en studeerde af aan de mimeopleiding in Amsterdam. Met de nieuwste technologie als hulpmiddel creëert hij ruimtes en landschappen om ons heen waarin zintuiglijke ervaring en ruimtelijke perceptie centraal staan. Nikki Hock wil met zijn werk niet zomaar een representatie van de realiteit tonen; het heden vormt altijd een rode draad waarbij flardes van herinneringen en ervaringen vaag herkenbaar zijn.  Why Why oh Why is het eerste deel van een performance-trilogie waarin hij de pijlers van het moderne burgerschap als thema behandelt. Met deze performance-installatie reageert hij op de heersende angstcultuur (en het angstklimaat) door het onderwerp te verkennen aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en sociologische theorieën.

 • non_creators_company
  >

  Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

  theater

  Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ