Wintercollectie: The Blogpera - Jens Maurits Orchestra

do 01 januari

Wintercollectie: The Blogpera

Jens Maurits Orchestra

In de collectie omdat deze geestige multimediale performance de oorsprong van muziek doorgrondt met behulp van een samplespuwende ‘geheugenmachine’. Het publiek kiest en klikt (wees niet bang, alleen als je wilt) en ontketent via een digitale interface verhalen, dans, video of wetenschappelijke conversaties. Samen met de virtuoze jazzy muzikanten van het Jens Maurits Orchestra ontdekken we waarom de mens zo graag muziek maakt en beluistert.

Te zien op di 6 december 20u00 - 21u15

Ook te zien op di 6 december
Met een avondpas kan je twee voorstellingen op één avond bezoeken voor maar € 16,-. Deze avond speelt ook MachoMacho van Igor Vrebac van 21u30 - 22u15.

22u30 - 23u00 Chez Jolie (toegang gratis)
Op di 6 december schuift Maarten van der Cammen aan. Hij is producent bij Theaterzaken Via Rudolphi en praat na afloop na met Jolie en de makers van deze avond.
terug <

voorstellingsinformatie
Van en met
Jens Maurits Bouttery, Daan Milius, Lucas Kramer, Dorian Dumon en Lisa Gambey
Interview Jens door Kikker Kijkers Lisa en Marieke
vx

Jens Maurits Orchestra is een Belgisch-Nederlands gezelschap van muzikanten, beeldend kunstenaars en een filmmaker/dramaturg. In Vlaanderen timmeren zij al een tijdje aan de weg, maar ze zijn nieuw in Theater Kikker. Componist Jens Bouttery en filmmaker/dramaturg Daan Milius behoren tot de vaste kern. De voorstellingen van het Jens Maurits Orchestra hebben een open structuur; de elementen staan vast, de volgorde niet. Door onverwachte opeenvolgingen van verschillende elementen worden er soms inhoudelijke verbanden gelegd, die zelfs de makers niet voorzien hadden.

Een sterke sociale groep is heel belangrijk bij primaten en mensen. Dit kan op verschillende manieren nog sterker worden. Een eerste manier daarvan was elkaar ontvlooien. Later in de evolutie komt het lachen aan bod en nog later muziek/dans, waardoor het mogelijk was een grotere groep sterker te “bonden”. Daarna is taal ontstaan om betekenis aan deze rituelen te geven. In The BLOGPERA wordt er van deze “ontvlooiingsmethodes” gretig gebruik gemaakt.

Interview Jens door Kikker Kijkers Lisa en Marieke

terug naar boven Λ