Wintercollectie: ONE. - BOG.

do 01 januari

Wintercollectie: ONE.

BOG.

In de collectie omdat Lisa een nieuwe dimensie van klank ontdekt en bovendien een partituur heeft gemaakt van maar liefst 50 meter lang. ONE. is een wonderlijk vierstemmig koorstuk, uitgevoerd door één vrouw. Een solo over beweging, tijd, ruimte, geluid, organismen, mensen, gevoelens en gedachten. Maar vooral ook over eenzaamheid. ONE. is een poging om uit te zoomen op alles waar de mens grip op tracht te krijgen maar wat te groot is om vast te pakken.

Het is mogelijk 2 voorstellingen op 1 avond te bezoeken (behalve op zaterdag). De aanvangstijden zijn hierop aangepast. Wil je hiervan gebruik maken, koop dan een avondpas voor maar € 15,-.
terug <

voorstellingsinformatie
Website BOG.
Muziek / concept / uitvoering
Lisa Verbelen
Eindregie
Judith De Joode
Dramaturgie
Roos Euwe
Productie
Anne Baltus
Met de steun van
d e t h e a t e r m a k e r, De Brakke Grond, deBuren.

Lisa Verbelen is onderdeel van BOG., de collectie van theatermakers Sanne Vanderbruggen, Judith de Joode en Benjamin Moen. BOG. maakt theater vanuit het verlangen naar overzicht, naar een objectieve blik. Lisa (1988) studeerde in 2011 af in Performance aan de Toneelacademie in Maastricht en stond met haar voorstelling MUR (2011, Huis van Bourgondië) onder meer op Theater aan Zee en Festival Cement. Na haar afstuderen speelde ze in Collection (2012) van Suze Milius en in Blank (2012) van Stefan Jakiela. In juni 2014 studeerde Lisa af aan T.I.M.E., de master muziektheater van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en de Veenfabriek. BOG. werd opgericht na de eerste voorstelling BOG. een poging het leven te herstructureren (2013) en won op Theater aan Zee de KBC Jong Theaterprijs 2013. De tweede voorstelling MEN. de mening herzien (2014) won de BNG Nieuwe Theatermakersprijs en was nogmaals te zien in Kikker Kiest 2015.

Ze schrijf haar eigen composities die doen herinneren aan John Cage en Philip Glass. Het is hetzelfde minimalisme in combinatie met een staccato-achtige ritmiek. Het is razend knap wat ze met haar stem kan. Haar stem balanceert tussen alt en sopraan

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ