Wintercollectie: Macho Macho - Igor Vrebac

do 01 januari

Wintercollectie: Macho Macho

Igor Vrebac

In de collectie omdat dit sexy duet de mannelijke schoonheid op de proef stelt. De macho’s nodigen je uit in de arena waar ze het stereotype van de man vieren en bevechten. Wat schuilt er achter de Calvin Klein sixpacks en wanneer mag een man zijn kwetsbare kant laten zien? De Bosnisch- Nederlandse theatermaker Igor Vrebac lietzich inspireren door Instagram selfies en Turks worstelen. Een bijzondere uitputtingsslag waarin de term ‘bromance’ een nieuwe lading krijgt is het resultaat.

Te zien op di 6 december 21u30 - 22u15

Ook te zien op di 6 december
Met een avondpas kan je twee voorstellingen op één avond bezoeken voor maar € 16,-. Deze avond speelt ook The Blogpera van Jens Maurits Orchestra van 2ou00 - 21u15

22u30 - 23u00 Chez Jolie (toegang gratis)

Op di 6 december schuift Maarten van der Cammen aan. Hij is producent bij Theaterzaken Via Rudolphi en praat na afloop na met Jolie en de makers van deze avond.
terug <

voorstellingsinformatie
Geproduceerd en gemaakt door
Igor Vrebac
Met en van
Anton van der Sluis & Ilija Surla
Begeleider
Maarten Lok
Geluid
Wouter Gulikers
©Marjolijn van Dijk
Interview Igor Vrebac door Kikker Kijkers Fiep en Max
vx

Igor Vrebac (1986) is geboren in voormalig Joegoslavië, vanaf 1994 is hij woonachtig in Nederland. In 2012 studeerde hij af aan de mimeopleiding in Amsterdam en werkte als performer bij o.a. de Noorse regisseur Øystein Johansen. Hij was te zien in The Dahmer Syndrome, While Waiting en LUCK. Als solomaker maakte hij diverse voorstellingen, onder andere James’ Dream voor Over het IJ Festival en Homo Sapiens dat op het Fringe Festival Amsterdam te zien was. De eerste ideeën voor Macho Macho werden getoetst in Monsteren!, daarna volgde een residentie in Bilbao. Macho Macho won afgelopen september de Dioraphte Best of Amsterdam Fringe award. Als onderdeel van de prijs gaat de voorstelling op tournee in het binnen- en buitenland. En is hij in april nog eens in Kikker te zien.

Igor stelt dat zijn voorstellingen altijd zullen gaan over onderwerpen als mannelijkheid versus vrouwelijkheid, stereotyperingen, waar je vandaan komt en waar je naar toegaat en de wereldpolitiek. Op die manier wil Igor onwetendheden wegnemen en vooroordelen doorbreken.

Interview met Igor Vrebac door Kikker Kijkers Fiep en Max

Igor Vrebacs werk is origineel en stijlvast.


terug naar boven Λ