Wintercollectie: Let me be your hero, baby - Birgit Welink

do 01 januari

Wintercollectie: Let me be your hero, baby

Birgit Welink

In de collectie omdat deze trip van een voorstelling je de clichés keihard in het gezicht gooit. Te midden van het zand en de karkassen staan vijf meisjes. Zij noemen zichzelf Lone Ranger Girl, Rock Slide Girl, Red Torpedo Girl, Swamp Thing Girl en Hot Spot Girl. Wie van hen gaat de wereld redden? Geïnspireerd door de heldin Antigone in de klassieker van Sophocles proberen ze zich staande te houden in de wereld van nu. Maar wie is de vijand en hoe ver willen ze gaan voor een echte heldendaad?

Te zien op do 8 december van 21u00 - 22u00

Ook te zien op do 8
 december
Met een avondpas kan je twee voorstellingen op één avond bezoeken voor maar € 16,-. Deze avond speelt ook Forever Young van Marijn Brussaard / Frascati Producties van 20u00 - 21u45.

22u15 - 22u45 Chez Jolie (toegang gratis)
Op do 8 december verzorgen de Kikker Kijkers een interessant nagesprek met de makers van deze avond.
terug <

voorstellingsinformatie
Van en met
Birgit Welink, Lisanne van Aert, Merel Severs, Maxime Vandommele, Eline van Gils, Annica Muller en Henke Tuinstra
©Baldwin Henderson

De van oorsprong Duitse Birgit Welink studeerde vorig jaar af aan de Acteursopleiding van de HKU. Met haar afstudeersolo Was bleibt was zij te zien in Kikkers minifestival I am a solo en het Café Theaterfestival. Al in haar tweede jaar startte ze met vier medeacteurs het collectief Das Lemniscaat dat eerder in de collectie stond met de voorstellingen Das Lemniscaat en First you get fucked, then you eat a sandwich. Voorstellingen over de subculturen van de techno en de porno-industrie. In #1 Let me be your hero, baby slaat Birgit de handen ineen met schrijfster Lisanne van Aert, HKU writing for performance en 4 andere uitgesproken actrices afkomstig van de HKU.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ