Wintercollectie - Hope she was worth it. De opera - Sien Vanmaele

do 01 januari

Wintercollectie - Hope she was worth it. De opera

Sien Vanmaele

In de collectie omdat deze elektronische muziektrip van een jonge vrouw met een gebroken hart zich nestelt in je ziel. In een poëtisch relaas van gedachtekronkels rekent ze af met haar geliefde die haar bedroog. Een donker podium met zoete woorden en grillige gitaarklanken. In een compositie van haat en liefde en met een haarfijn taalgevoel zingt zij zich een weg down memory lane. Liefde doet pijn, dat weten we allemaal.

‘Weet ge nog toen we naar de Noord-Franse kust reden en gij in de duinen in hondenstront ging zitten en telkens als gij mij wilde kussen, ik een klein beetje moest kokhalzen omdat de geur van stront niet te harden was en gij toen zei: ‘kijk, dit is echte liefde’ en dat ik op dat moment op uw schoenen kotste, niet door de geur van stront, maar doordat wij al veel te veel picon vin blancs hadden gedronken?’.

Voorstellingen Why, Why ohh why èn Hope she was worth it. De opera. extra voordelig zien? Bestel dan voor € 16,- een avondpas! En neem aansluitend plaats in de huiskamer van Jolie, met vanavond HKU studenten Ruben en Sameth als gastkijkers.
terug <

voorstellingsinformatie
tekst, concept en spel
Sien Vanmaele
muziek en spel
Jason Dousselaere
eindregie
Karel Hermans
lichtontwerp
Mieke den Braber
productie en assistentie decor
Eva Weerts
coproductie
Jonge Harten & VIA ZUID
Meer over Chez Jolie en Ruben en Sameth
vx

Hope She Was Worth It is als een gedecomprimeerde, theatrale versie van ‘You Oughtta Know’ van Alanis Morisette: woedend maar kwetsbaar, schurend maar lekker, punk as fuck en veel te snel voorbij.

De Vlaamse Sien Vanmaele (1990) heeft een bachelor Taal-en Letterkunde en studeerde in 2016 af aan de Toneelacademie Maastricht. Het werk van Sien Vermale als theatermaakster varieert van muziektheater tot video en food performance. Het werk is gevat en speels, Sien weet onderwerpen met rake zinnen heel dichtbij te brengen.  Voor deze performance werkt ze samen met muzikant Jason Dousselaere. Hij studeerde in 2004 af als Moraalfilosoof in Gent maar richtte zijn pijlen al snel op muziek en theater. Als muzikant is hij onder meer bekend van The Violent Husbands, Teddiedrum & Friends Are Magic.

foto's: Knelis

terug naar boven Λ