Wintercollectie: Dit gebeurt allemaal tegelijk - Eva Line de Boer

za 10 december 2016

Wintercollectie: Dit gebeurt allemaal tegelijk

Eva Line de Boer

In de collectie omdat deze bizarre parade iets wezenlijks over de menselijke aard blootlegt. Hoe zien mensen eruit in bepaalde situaties? En hoe verschuilen ze zich achter de façade van hoe ze denken dat het eruit zou moeten zien? In de poging het leven hanteerbaar te maken brengt regisseur Eva Line de Boer een groep bijzondere spelers bij elkaar. We kijken naar elkaar en naar onszelf. De wereld als een poppenkast. Een constante stroom van mensen, die allemaal een poging doen. Absurd en herkenbaar, grappig en ontroerend. Eva Lina de Boer heeft met Dit gebeurt allemaal tegelijk de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016 gewonnen.

21u45 - 22u15 Chez Jolie (toegang gratis)
Op vr 9 december schuiven de vormgevers van de HKU expo aan. Zij praten na afloop na met Jolie en de makers van deze avond.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Van en met
Eva Line de Boer, Tim Vermeulen, Harpo ’t Hart, Elly Scheele, Yolande Bertsch, Ali Çifteci, Lotte Driesen, Benjamin Moen, Belinda van der Stoep, Lisa Verbelen, Joyeuse Musabimana, Martijn Huisman, Simone van Krieken, Carmen Pereira-stolle en Dirk Windhorst
©Saris & den Engelsman
Interview Eva Line door Kikker Kijkers Irene en Sanne
vx

Onder alle absurde humor, woedend falen, onbenullige hoop en vertwijfeld zoeken dat aan je oog voorbij trekt begin je in te zien: ach, die arme mensen toch. Wat willen ze? Wie helpt hen? Wie helpt ons?

Aanstormend theatermaker Eva Line de Boer studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en won met haar afstudeervoorstelling over rouw Euphoria de ITs Ton Lutz Award. Afgelopen september won ze de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Eva Line heeft een voorliefde voor de pogende mens en is gefascineerd door menselijk gedrag in een zeer zelfbewuste samenleving. Tijdens de collectie was eerder Little Black Dress te zien, een voorstelling die ze samen met de Utrechtse schrijfster Elly Scheele maakte. Elly leverde ook tekstfragmenten voor Dit gebeurt allemaal tegelijk.

Een jaar voordat Eva Line de voorstelling ging maken, gebeurde er veel om haar heen, hele verdrietige dingen maar ook hele fijne dingen. Ze was opzoek naar relativering van het geheel en geïnteresseerd in het feit dat er kleine en grote dingen naast elkaar gebeuren en mogen gebeuren. Met dit uitgangspunt is zij deze voorstelling gaan maken. Het idee dat je uitzoomt uit je eigen kleine wereldje om zo te ervaren dat wat hiervan de relativering kan zijn.

Interview met Eva Line door Kikker Kijkers Irene en Sanne
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ