Wintercollectie - Cube to... - Firma Draak

za 09 december 2017

Wintercollectie - Cube to...

Firma Draak

In de collectie omdat deze geestige kosmische vertelling mogelijk je kijk op ruimte en tijd verandert. Elk perspectief is te begrijpen, het is maar net wie het vertelt.  Als laboratoriumratten gaan Gracey en George de relatie aan met een levensgrote kubus in de speelruimte. Op zichzelf lijkt het object niet veel voor te stellen, maar met de fantasie van George en Gracey kan het alles worden. In deze verbazingwekkende en fysieke voorstelling ontstaat er aan de hand van gedachte-experimenten uit de kwantummechanica een verhaal vol ontdekkingen en fantasie in het heelal.

Voorstellingen TUTORIAL the art of living èn Cube to... extra voordelig zien? Bestel dan voor € 16,- een avondpas! En neem aansluitend plaats in de huiskamer van Jolie, met vanavond als gastkijker Jolanda Spoel.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
van en met
Nick Bos en Mathieu Wijdeven, Lotte Bos en Hero Kaspers
i.s.m.
Feikes Huis, Het Huis Utrecht
Meer over Chez Jolie en Jolanda Spoel
vx
Lees hier het interview met Nick Bos en Mathieu Wijdeven door twee Kikker Kijkers
vx

Nick Bos (1989) en Mathieu Wijdeven (1991) ontmoetten elkaar op de Toneelacademie Maastricht, waar zij in 2014 afstuderen als theatraal performer. Samen richten zij het collectief Firma Draak op. Met de voorstelling NXT LVL en Ro-bot stonden zij eerder in Theater Kikker in het kader van Het Debuut en Tweetakt Festival. Nick werkt als acteur en is een terugkerende speler bij het theater collectief YoungGangsters. Mathieu speelde mee bij het collectief Urland en maakt ook solowerk. Met Firma Draak maken ze objecttheateren  proberen ze de wereld te vatten tussen het gebruiksvoorwerp en de mens: ‘We ontleden onze eeuwenoude verhouding met het object. Hoe het ons beïnvloedt, hoe het ons bevrijdt en natuurlijk hoe het ons gevangen houdt? We maken theater over de maakbaarheid van de mens. We willen grenzeloos zijn in onze dromen, dus bouwen we onze fantasie.’

foto's: Moon Saris
 • Herfststukjes_een_ruimtereis
  >

  Herfststukjes: Een Ruimtereis 4+ - Het Laagland

  jeugdtheater

  Herfststukjes: Een Ruimtereis 4+ - Het Laagland

  jeugdtheater

 • >

  Verstrengeling - Maatschappij Discordia

  theater

  Verstrengeling - Maatschappij Discordia

  theater

 • Valentijn_Dhaenens
  >

  Kikker Kiest: Knaus | Alexia Leysen - Kikker Kiest Experiment: A Dance With A Devil - Marieke Giebels

  theater

  Kikker Kiest: Knaus | Alexia Leysen - Kikker Kiest Experiment: A Dance With A Devil - Marieke Giebels

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ