WIJ - Laura van Dolron

WIJ

Laura van Dolron

WIJ. Een simpel woord, maar toch een woord dat grote vragen oproept. Wie anders dan Laura van Dolron, de stand-up-filosofe die met eruditie en humor levensvragen binnenstebuiten weet te keren, wie anders dan zij kan dit woord van betekenis voorzien? Na Liefhebben, de voorstelling waarin zij de liefde bezong, vraagt Laura zich af wat we bedoelen wanneer we WIJ zeggen. Wie zijn WIJ? Hoe bepalen we wie daarbij hoort en wie niet? Hoe worden we een zo groot mogelijke WIJ? En zouden we kunnen erkennen dat ZIJ bij ons horen? WIJ wordt een confronterende maar helende voorstelling over de gevaren en geneugten van ons wij-gevoel.

 
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Tekst en spel
Laura van Dolron
©Kamerich & Budwilowitz/EYES2
Biografie Laura van Dolron
vx

Al vanaf het begin van haar loopbaan, inmiddels zeker tien jaar geleden, is Laura van Dolron (1976) bij ons te gast. In het begin voor een kleine groep liefhebbers, maar al gauw voor een steeds grotere schare fans. Sartre zegt sorry (de voorstelling uit 2011 waarin Laura afrekent met de Franse filosoof) en Liefhebben (2014) beleefden in Kikker elk vijf uitverkochte voorstellingen. Van de tekst van laatstgenoemde voorstelling verscheen eerder dit jaar een gelijknamige boekuitgave.

Het theaterseizoen is nog maar net begonnen, maar Laura van Dolron mag nu al gelauwerd worden voor haar eerlijke en herkenbare denkoefening in WIJ.

De grote prestatie van WIJ is dat daar vooral troost uit spreekt. Een must.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ