WIJ i.h.k.v. Troost en Tegengif - Laura van Dolron

di 11 oktober 2016

WIJ i.h.k.v. Troost en Tegengif

Laura van Dolron

Onder de verzameltitel Troost en Tegengif, drie voorstellen om de wereld te verbeteren, viert Laura van Dolron haar vijftienjarig jubileum als ‘standup filosofe’. Met reprises van twee succesvoorstellingen én met een bijzonder acteursproject: Self fulfilling prophecy, waarin drie acteurs fris van de lever een gloednieuwe tekst spelen waarvoor ze zelf het materiaal aandroegen.

Over WIJ. Een simpel woord, maar toch een woord dat grote vragen oproept. Wie anders dan Laura van Dolron, de stand-up-filosofe die met eruditie en humor levensvragen binnenstebuiten weet te keren, wie anders dan zij kan dit woord van betekenis voorzien? Na Liefhebben, de voorstelling waarin zij de liefde bezong, vraagt Laura zich af wat we bedoelen wanneer we WIJ zeggen. Wie zijn WIJ? Hoe bepalen we wie daarbij hoort en wie niet? Hoe worden we een zo groot mogelijke WIJ? En zouden we kunnen erkennen dat ZIJ bij ons horen? WIJ is een confronterende maar helende voorstelling over de gevaren en geneugten van ons wij-gevoel.

EXTRA: nagesprek met Laura van Dolron en dichter Baban Kirkuki. Baban maakt sinds 2012 deel uit van het Utrechts Stadsdichtersgilde en zal tijdens het nagesprek enkele gedichten voordragen. Tevens zal muzikant/schrijver Frank van Kasteren (Circus Treurdier, Orde van de Dag) live iets schrijven over zijn grote en kleine Wij.

 
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
tekst en spel
Laura van Dolron
foto: KAMERICH & BUDWILOWITZ

Laura van Dolron is een theater-fenomeen, een categorie op zich. Ooit doopte ze zichzelf tot ‘stand up-filosoof’. Al vanaf het begin van haar loopbaan, inmiddels zeker tien jaar geleden, is Laura van Dolron (1976) bij ons te gast. In het begin voor een kleine groep liefhebbers, maar al gauw voor een steeds grotere schare fans. Ook wijzelf zijn fan van Laura en daarom zijn we blij haar met maar liefst twee verschillende voorstelling en een speciale acteursavond (meer daarover binnenkort online) in huis te hebben. Laura’s teksten zijn altijd beschouwend, werpen een licht op ons leven dat we niet eerder zo zagen. Maar tegelijk is ze kwetsbaar en steeds ook humoristisch. Ze speelt open en eerlijk en is een feest om naar te kijken.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ