Double bill: Wie je ook bent & Haschoema - Dansmakers Amsterdam / Marie Goeminne en Mouna Laroussi

do 01 januari

Double bill: Wie je ook bent & Haschoema

Dansmakers Amsterdam / Marie Goeminne en Mouna Laroussi

Twee dansvoorstellingen gemaakt door krachtige vrouwen binnen de dansscene. Wie je ook bent gaat over de onvoorwaardelijke liefde tussen twee lichamen. Choreografe Marie Goeminne gaat op zoek naar de schoonheid van verbinding, zonder angst voor verlies . In Haschoema onderzoekt de bi-culturele Mouna Laroussi de sociale controle binnen de Arabische gemeenschap en het effect daarvan op vrouwen. Hoe beweegt het lichaam als het zijn vrijheid verliest?

EXTRA: na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met alle makers.
terug <

voorstellingsinformatie
Website Dansmakers
Wie je ook bent:
Concept, choreografie (in samenwerking met de dansers)
Marie Goeminne
Dans
Anne-May de Lijser, Maaike van de Westeringh
Artistiek advies
Suzy Blok
Muziek
Alberto Novello
Haschoema:
Choreografie
Mouna Laroussi
Dans
Sarah M'Peti, Kim Hoogterp
Licht
Raoul Baeten
Dramaturgie
Suzy Blok
Artistiek advies
Heleen Volman
Menno van der Meulen / Saris&den Engelsman

Dansmakers Amsterdam is een dansproductiehuis dat de meest talentvolle, spannende en betekenisvolle jonge choreografen ondersteunt. Belangrijke eigentijdse makers, zoals Ann Van den Broek, Anouk van Dijk, Keren Levi en Sassan Saghar zijn hun choreografische carrière daar begonnen. Dansmakers is één van de partners van het reizende festival Moving Futures dat afgelopen april voor het eerst in ons te zien was. Dit seizoen komt ook de tweede editie van het Moving Futures festival naar Theater Kikker.

Marie Goeminne is choreografe met een liefde voor beeldende kunst. Haar fascinatie voor dat ‘wat in de mens leeft’ staat centraal in haar werk. Door haar zwanger- en moederschap begon ze te reflecteren over liefde. Van ‘horen zeggen’ zou zich een heel nieuwe ervaring van liefde aan haar openbaren. Marie’s aandacht in haar werk gaat uit naar intimiteit, kwetsbaarheid, eerlijkheid en overgave.

De choreografe Mouna Laroussi belichaamt haar bi-culturele Marokkaans Nederlandse roots in vernieuwende cross-over dansstijlen. Het werk van Laroussi staat bekend om haar rauwe, gespierde choreografieën met een dosis realiteit en een vleugje humor. Als jonge choreografe en theatermaakster kijkt ze over de grenzen en inspireert ze door de culturele verschillen en overeenkomsten te belichten in haar werk.


terug naar boven Λ