Wie is er bang voor Virginia Woolf - Dood Paard

Wie is er bang voor Virginia Woolf

Dood Paard

Het is de ultieme toneelklassieker van de twintigste eeuw: Wie is er bang voor Virginia Woolf van Edward Albee. De genadeloze teloorgang van een huwelijk werd talloze malen geënsceneerd, en ooit subliem verfilmd. En toch: hoe vaak het stuk ook opduikt, het lijkt steeds gisteren geschreven. Al in de beginjaren van zijn bestaan – meer dan twintig jaar geleden – waagden de toen nog jonge leden van Dood Paard zich aan dit stuk. Het werd een legendarische versie. Inmiddels ouder en rijper geworden bracht Dood Paard hun Virginia Woolf in reprise en het werd opnieuw een voltreffer: een vlammende samenspraak tussen Kuno Bakker en Manja Topper, anders dan veel andere ensceneringen, nauwelijks ingevuld met uiterlijkheden, maar bijna volledig leunend op de sublieme dialogen.
Nu, zes jaar later, hebben ze opnieuw korte tijd de rechten en volgt een derde speelreeks. Wij zijn dolblij dat Theater Kikker opnieuw deel uitmaakt van de tournee.
terug <

voorstellingsinformatie
website
door
Kuno Bakker, André Dongelmans, Rosa van Leeuwen en Manja Topper
tekst
Edward Albee
vertaling
Gerard Reve
Locatie
Grote Zaal
virginia woolf
Sanne Peper

Hartverscheurend knappe Woolf.

Een verschrikkelijk goede voorstelling. En alles treft doel: in volle overtuiging richting ondergang.

Volkskrant -

Puntgave herneming van een theaterparel.

Herladen, aanleggen, afvuren. Elk schot treft doel, in deze ongemeen mooie enscenering van Dood Paard.

Parool

In de 22 jaar dat het Amsterdamse toneelgezelschap Dood Paard bestaat heeft de groep een geheel eigen stijl van theater maken ontwikkeld, die kan herleid worden tot een aantal uiterlijke elementen: de logoachtige affiches van Kuno Bakker, de bij elkaar geraapte toneelbeelden, de open houding van de spelers naar het aanwezige publiek. Grondgedachte is dat de acteurs als individuele persoonlijkheden voelbaar en zichtbaar blijven. De werkwijze is steeds collectief: zonder regisseur of vormgever zijn het de acteurs zelf die de voorstelling bepalen. Al sinds hun oprichten speelt Dood Paard hun voorstellingen in Theater Kikker, met als een van de hoogtepunten Volpone (2016) dat vorig jaar deel uitmaakte van de selectie voor Kikker Kiest.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ