Wie is er bang voor Virginia Woolf - Dood Paard

  ma 13 t/m wo 15 mei

  Wie is er bang voor Virginia Woolf

  Dood Paard

  Het is de ultieme toneelklassieker van de twintigste eeuw: Wie is er bang voor Virginia Woolf van Edward Albee. De genadeloze teloorgang van een huwelijk werd talloze malen geënsceneerd, en ooit subliem verfilmd. En toch: hoe vaak het stuk ook opduikt, het lijkt steeds gisteren geschreven. Al in de beginjaren van zijn bestaan – meer dan twintig jaar geleden – waagden de toen nog jonge leden van Dood Paard zich aan dit stuk. Het werd een legendarische versie. Inmiddels ouder en rijper geworden bracht Dood Paard hun Virginia Woolf in reprise en het werd opnieuw een voltreffer: een vlammende samenspraak tussen Kuno Bakker en Manja Topper, anders dan veel andere ensceneringen, nauwelijks ingevuld met uiterlijkheden, maar bijna volledig leunend op de sublieme dialogen.
  Nu, zes jaar later, hebben ze opnieuw korte tijd de rechten en volgt een derde speelreeks. Wij zijn dolblij dat Theater Kikker opnieuw deel uitmaakt van de tournee.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  door
  Kuno Bakker, André Dongelmans, Rosa van Leeuwen en Manja Topper
  tekst
  Edward Albee
  vertaling
  Gerard Reve
  Locatie
  Grote Zaal
  Dood Paard

  Hartverscheurend knappe Woolf.

  Een verschrikkelijk goede voorstelling. En alles treft doel: in volle overtuiging richting ondergang.

  Volkskrant -

  In de 22 jaar dat het Amsterdamse toneelgezelschap Dood Paard bestaat heeft de groep een geheel eigen stijl van theater maken ontwikkeld, die kan herleid worden tot een aantal uiterlijke elementen: de logoachtige affiches van Kuno Bakker, de bij elkaar geraapte toneelbeelden, de open houding van de spelers naar het aanwezige publiek. Grondgedachte is dat de acteurs als individuele persoonlijkheden voelbaar en zichtbaar blijven. De werkwijze is steeds collectief: zonder regisseur of vormgever zijn het de acteurs zelf die de voorstelling bepalen. Al sinds hun oprichten speelt Dood Paard hun voorstellingen in Theater Kikker, met als een van de hoogtepunten Volpone (2016) dat vorig jaar deel uitmaakte van de selectie voor Kikker Kiest.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ