What You See Research in Het Huis Utrecht - Simon(e) van Saarloos & Rahel Crawford Barra, Donna Chittick en Franziska Menge

do 01 januari

What You See Research in Het Huis Utrecht

Simon(e) van Saarloos & Rahel Crawford Barra, Donna Chittick en Franziska Menge

Tijdens What You See Festival gaan vier kunstenaars op mini-residentie in Het Huis Utrecht. Deze artists-in-residence houden zich alle vier op verschillende manieren met gender- en identiteitsvraagstukken bezig en openen zaterdagmiddag hun studiodeuren voor nieuwsgierig publiek.

Simon(e) van Saarloos & Rahel Crawford Barra
Filosoof, schrijver en queer vrouw Simon(e) van Saarloos en de Duitse performer en auteur Rahel Crawford Barra onderzoeken samen hun fascinatie en verlangen naar kracht en spieren. Fat is a feminist issue, schreef psychotherapeut en schrijver Susie Orbach. Maar hoe zit het met spier? Is de spier een feministisch issue?

Donna Chittick
Donna Chittick is een veelzijdig danseres die al jaren in voorstellingen van Backbone van Alida Dors te zien is. In haar debuut Together zoomt ze met hiphop in op de verschillende levensfases van een vrouw en stelt ze de vraag hoe de omgeving en de medemens ons wezen beïnvloeden.

Franziska Menge
Fysiek theatermaker Franziska Menge gaat dieper in op haar fascinatie voor de aantrekkingskracht die soldaten op zowel mannen als vrouwen hebben. Welk iconisch beeld van mannelijkheid tonen zij en welke verlangens, angsten en wensen projecteren wij op deze mannen en hun potentiële dood?

Tip! Bezoek na What You See Research ook het avondprogramma van het festival.

Let op: dit programma vindt plaats in Het Huis Utrecht.
terug <

voorstellingsinformatie
Simon(e) van Saarloos met Rahel Crawford Barra, Donna Chittick, Franziska Menge.
In coproductie met Het Huis Utrecht.
Together wordt gemaakt in het kader van de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten in samenwerking met Backbone.
Locatie
Het Huis Utrecht - Studio 3
Mona van der Berg/Hadi Bou Ayash/Leander van Splunter

De tweede editie van het multidisciplinaire en internationale What You See Festival toont een programma waar de urgentie én het plezier van afspat. Met dans, theater, film, exposities, muziek en meer bevraagt het festival normen rondom gender en identiteit en rekt deze op. Het volledige programma van What You See Festival, inclusief films, exposities en meer vind je op whatyouseefestival.nl. Vergeet je niet in te schrijven voor de What You See nieuwsbrief.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ