Weiblicher Akt 9: L’amour Duras - Maatschappij Discordia

do 14 maart 2019

Weiblicher Akt 9: L’amour Duras

Maatschappij Discordia

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Maatschappij Discordia? Bekijk hier alle voorstellingen van Maatschappij Discordia
‘De geheimzinnige dood te sterven van minnaars zonder liefde’.

Wat spreekt meer tot de verbeelding en wat is ongrijpbaarder dan De Liefde? Niemand weet precies wat het is en toch bepaalt het in grote mate onze levens.

Na de serie Weiblicher Akt, waarin we vrouwen als Iokaste, Lady Macbeth en Marguerite Gautier een andere afloop van hun levensverhaal gunden, beginnen we nu met een serie over De Liefde, zoals die door vrouwen wordt beschreven. Hoe komen we aan onze ideeën over hoe relaties zouden moeten zijn en werken ze nog wel voor ons?

In dit eerste deel L’Amour Duras verdiepen we ons in het werk van Marguerite Duras (1914-1996). Als geen andere schrijfster was ze haar hele leven hartstochtelijk bezig om de liefdeservaring onder woorden te brengen in allerlei variaties: het jonge meisje en de oudere minnaar, de afwezige geliefde, de incestueuze liefde, de driehoeksverhouding en uiteindelijk de grote liefde met de veel jongere (homoseksuele) man. In deze voorstelling zullen we fragmenten uit haar romans en toneelwerk associëren met eigen verhalen om zo tot een voor ons kloppend beeld van dit grote fenomeen Liefde te komen.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
Concept en spel
Margijn Bosch, Annette Kouwenhoven, Miranda Prein, Jan Joris Lamers
Locatie
Kleine Zaal
Ferry Andre de la Porte

Met verraderlijk eenvoudige middelen weten de makers zo een gelaagde beschouwing op liefde en herinnering op te bouwen.

NRC

Annette Kouwenhoven is de laconieke, Miranda Prein de sensuele en Margijn Bosch excelleert in een levendige tekstbehandeling.

Volkskrant

In de afgelopen jaren presenteerde Theater Kikker met veel plezier alle eerdere edities van Weiblicher Akt. Steeds zijn het vreugdevolle voorstellingen, waarin genot in het vele mooie dat de wereldliteratuur te bieden heeft wedijvert met speelplezier, steeds losjes, alsof de dames ter plekke hun teksten proeven, elkaar ermee verrassen en uitdagen. Een mooie bescheiden, dienstbare bijrol is steeds weggelegd voor Jan Joris Lamers, die het toneel naar eigen believen van grillige belichting voorziet, thee serveert of een enkele regieaanwijzing laat horen.

Bert Nienhuis
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ