Weiblicher Akt 8: DUMAS/LADAME/DESADE - Maatschappij Discordia

do 22 februari 2018

Weiblicher Akt 8: DUMAS/LADAME/DESADE

Maatschappij Discordia

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Maatschappij Discordia? Bekijk hier alle voorstellingen van Maatschappij Discordia
In alweer het achtste deel uit hun serie Weiblicher Akt komen de drie Discordia-dames met een meeslepend liefdesverhaal over een prostituee die sterft aan tbc. Of was het syfilis? Een verhaal waarin woorden als ontucht en schaamte veelvuldig voorkomen. Dumas/Ladame/Desade draait om het tragische leven van Marguerite Gautier, de Dame met de Camelia’s, uit de gelijknamige roman uit 1848 van Alexandre Dumas fils, onwettige zoon van Alexandre Dumas père, schrijver van De drie musketiers. Het is die onwettigheid die aan de basis ligt van de semi-autobiografische roman van de zoon. Naar beproefd recept breken de dames van Discordia het plot van La Dame open en laten de Marguerite in zichzelf aan het woord. Is er een andere, actievere rol voor haar mogelijk, of staat schaamte de vrouw nog altijd in de weg? In hun poging Marguerite de macht over haar eigen leven terug te geven laten ze zich, verrassend misschien, helpen door Markies de Sade.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
Van en met
Annette Kouwenhoven, Maureen Teeuwen, Miranda Prein en Jan Joris Lamers.
Choreografie
Patrice Kennedy
Locatie
Kleine Zaal
Ferry André de la Porte

Discordia maakt van dit alles theater dat intelligent en lichtvoetig tegelijk is, een mooie combinatie van schijnbaar achteloos toneelspelen en intense voorbereiding.

In de afgelopen jaren presenteerde Theater Kikker met veel plezier alle eerdere edities van Weiblicher Akt. Steeds zijn het vreugdevolle voorstellingen, waarin plezier in het vele mooie dat de wereldliteratuur te bieden heeft wedijvert met speelplezier, steeds losjes, alsof de dames ter plekke hun teksten proeven, elkaar ermee verrassen en uitdagen. Een mooie bescheiden, dienstbare bijrol is steeds weggelegd voor Jan Joris Lamers, die het toneel naar eigen believen van grillige belichting voorziet, thee serveert of een enkele regieaanwijzing laat horen. Ook dit seizoen in Theater Kikker de voorstelling Pointless International; een samenwerking tussen ’t Barre Land en Maatschappij Discordia.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ