Weiblicher Akt 7: Mevrouw Macbeth - Maatschappij Discordia

di 08 november 2016

Weiblicher Akt 7: Mevrouw Macbeth

Maatschappij Discordia

Alweer het zevende deel van wat uitgroeit tot een imponerende serie waarin de dames van Discordia losjes meanderen door de wereldliteratuur om grote thema’s te belichten vanuit het vrouwelijke perspectief. Nooit met een geheven vingertje, maar altijd gedreven door nieuwsgierigheid. Steeds ligt de sleutel in de woorden, in de manier waarop er door de eeuwen heen verhalen worden verteld. In deze editie gaat het om Vrouwen en Macht en wordt Shakespeare’s klassieker bekeken vanuit Lady Macbeth. Maar in het onderzoek naar wat machtige vrouwen drijft komen ook andere sterke vrouwen aan het woord: Queen Elizabeth I, Simone de Beauvoir, Angela Merkel en vele naamloze ambitieuze vrouwen. En toeval of niet, uitgerekend tijdens de speelserie in Theater Kikker zal duidelijk worden of Amerika met Hillary Clinton voor het eerst een vrouwelijke president krijgt.

EXTRA: op woensdag is er een nagesprek.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Website
Van, met en door
Annette Kouwenhoven, Miranda Prein, Maureen Teeuwen en Jan Joris Lamers
©Bert Nienhuis

In de afgelopen jaren presenteerde Theater Kikker met veel plezier alle eerdere edities van Weiblicher Akt. Steeds zijn het vreugdevolle voorstellingen, waarin plezier in het vele mooie dat de wereldliteratuur te bieden heeft wedijvert met speelplezier, steeds losjes, alsof de dames ter plekke hun teksten proeven, elkaar ermee verrassen en uitdagen. Een mooie bescheiden, dienstbare bijrol is steeds weggelegd voor Jan Joris Lamers, die het toneel naar eigen believen van grillige belichting voorziet, thee serveert of een enkele regieaanwijzing laat horen.

Al met al een heel fijn wederhoren van Shakespeares tekst.

©Bert Nienhuis

Het is buitengewoon knap hoe in de speelstijl van Discordia, met steeds terzijdes en uit de scène stappen, Kouwenhoven er in slaagt Macbeth volkomen geloofwaardig te maken.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ