Weiblicher Akt 11: Love Sontag - Discordia

  wo 09 t/m vr 11 maart

  Weiblicher Akt 11: Love Sontag

  Discordia

  Niets is mysterieus, geen enkele menselijke relatie. Behalve de liefde.

  Wat spreekt meer tot de verbeelding en wat is ongrijpbaarder dan ‘de liefde’? Niemand weet precies wat het is en toch bepaalt het in grote mate onze levens. In deze elfde editie van de serie Weiblicher Akt laat Maatschappij Discordia zich inspireren door het werk en leven van Susan Sontag. Het gezelschap zoekt een antwoord op de vraag: is ‘de liefde’ niet meer dan een beeld waardoor we massaal misleid worden?

  Want bestaat ‘de liefde’ wel? Een vraag die zich opdringt aan de hand van het leven en werk van Susan Sontag. Een leven dat begint met een moeizame liefdesrelatie met een alcoholistische moeder en een vader die sterft als ze nog maar drie jaar oud is. Op haar zeventiende was ze al getrouwd en na een pijnlijke scheiding volgt een nogal turbulent liefdesleven met zowel mannen als vrouwen, waar ze mee worstelde omdat ze haar biseksualiteit lang verborgen wilde houden. Niet alleen in haar dagboeken met bespiegelingen over dit persoonlijke leven maar ook in al haar andere werk is ze onophoudelijk bezig met de kloof tussen voorstelling en waarheid, tussen het beeld en de werkelijkheid.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Van en met
  Annette Kouwenhoven, Miranda Prein, Maureen Teeuwen
  Speciale rol
  Jan Joris Lamers.
  Locatie
  Kleine Zaal
  love_sontag_maatschappij_discordia
  Peter Huja

  Maatschappij Discordia is een vaste bespeler van Theater Kikker. In de afgelopen jaren presenteerden we met veel plezier alle eerdere edities van de serie Weiblicher Akt waaronder edities over Marguerite Duras en Elfriede Jelinek, maar ook de meeste andere producties van dit collectief zijn bij ons te zien. Vaak gebaseerd op het vele mooie dat de wereldliteratuur te bieden heeft.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ