Weiblicher Akt 10: Liebe Jelinek, of is liefde een naar sprookje? - Maatschappij Discordia / De Roovers

di 03 maart 2020

Weiblicher Akt 10: Liebe Jelinek, of is liefde een naar sprookje?

Maatschappij Discordia / De Roovers

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Maatschappij Discordia? Bekijk hier alle voorstellingen van Maatschappij Discordia
Discordia speelt Liebe Jelinek, een voorstelling over moeders en dochters, geïnspireerd door leven en werk van Elfriede Jelinek. Welk beeld gaat deze provocerende schrijfster ons geven van de liefde?

De Nobelprijs-winnares maakt in haar werk vaak gebruik van sprookjes als Doornroosje en Sneeuwwitje, verhalen waarin een problematische moeder-dochter verhouding een belangrijke rol speelt. In Liebe Jelinek vragen we ons af: worden sprookjes door ons gemaakt of worden wij door sprookjes gemaakt?

De drie actrices nemen in een zelfgeschreven sprookje hun eigen moeder-dochter verhouding onder de loep en worden daarbij geholpen door het werk van Marie Louise von Franz, schrijfster van De vrouw in het sprookje (1980). Zij laat zien dat het in bepaalde situaties juist gezond is om níet van je moeder te houden, en dat je je daar niet schuldig over hoeft te voelen.

Liebe Jelinek is deel 10 in de reeks Weiblicher Akt; voorstellingen gemaakt vanuit het vrouwelijk perspectief door de actrices van Discordia. Het is een co-productie met De Roovers en wordt gemaakt en gespeeld door Sara De Bosschere (De Roovers), Annette Kouwenhoven, Miranda Prein en in een speciale rol Jan Joris Lamers (Maatschappij Discordia).
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Van en met
Sara de Bosschere (De Roovers), Annette Kouwenhoven, Miranda Prein en in een speciale rol Jan Joris Lamers.
Locatie
Kleine Zaal
elfriede_jelinek
Casper Koster

En dan zal blijken dat Elfriede er heus wel bij is, zoals dat gaat met een Weiblicher Akt: de makers duiken in het gedachtengoed en komen boven met verrassende observaties, grappige intermezzo’s en poëtische momenten.

Maatschappij Discordia is een vaste bespeler van Theater Kikker. In de afgelopen jaren presenteerden we met veel plezier alle eerdere edities van de serie Weiblicher Akt, maar ook de meeste andere producties van dit collectief zijn bij ons te zien. Vaak gebaseerd op het vele mooie dat de wereldliteratuur te bieden heeft. Voor dit tiende deel werkt Discordia samen met het Vlaamse gezelschap De Roovers. Eerder dit seizoen, in november, is het gezelschap ook te zien met de voorstelling Dat we dromen, een verzonnen voorstelling gebaseerd op de fantasten van de afgelopen eeuwen.

Casper Koster
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ