Weg met Eddy Bellegueule - Eline Arbo / Toneelschuur Producties

  di 04 t/m do 06 februari

  Weg met Eddy Bellegueule

  Eline Arbo / Toneelschuur Producties

  De talentvolle regisseur Eline Arbo (winnares BNG Bank Theaterprijs 2018) maakt, net als bij haar prijswinnende debuutvoorstelling Het lijden van de jonge Werther, een eigen theatrale en muzikale bewerking van de succesroman Weg met Eddy Bellegueule van Édouard Louis. Een aangrijpend verhaal over een gevoelige jongen die opgroeit in een klein dorpje in Noord-Frankrijk. De zachte en gevoelige Eddy probeert in te passen in een platvloers, grof en genadeloos arbeidersmilieu. We volgen hem door zijn vele pogingen om een ‘normale jongen’ te zijn, maar uiteindelijk ziet hij geen andere optie dan zijn familie achter te laten en ergens anders opnieuw te beginnen.

  Weg met Eddy Bellegueule was bij het verschijnen in 2014 dé literaire sensatie van Frankrijk, Louis won hiervoor de Prix Pierre Guenin. Ook in Nederland werd het boek zeer enthousiast ontvangen: “Gruwelijk goed geschreven roman”(de Volkskrant) “Buitengewoon. édouard Louis heeft een feilloos gevoel voor tempo, timing en dosering en hij balanceert heel knap tussen dichtbij laten komen en afstand houden.”(NRC Next)
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  regie & bewerking
  Eline Arbo
  naar de roman van
  édouard Louis
  vertaling
  Edu Borger, uitgave
  Uitgeverij De Bezige Bij
  met Victor IJdens, Jesse Mensah, Felix Schellekens, Romijn Scholten
  muzikaal begeleider
  Thijs van Vuure
  Locatie
  Grote Zaal
  weg_met_eddy_bellegueule
  Sanne Peper

  Weg met Eddy Bellegueule is hoogtepunt van dit theaterseizoen

  Mooi en raak […] Een ode aan het theater

  Aangrijpende, ontroerende, en onvergetelijke voorstelling

  RiRo -
  Themamagazine over anders zijn
  Avatar
  vx
  Sanne Peper

  Eline Arbo (1986) is afkomstig uit Tromsø, een kleine stad boven de poolcirkel in het Noorden van Noorwegen. Na een studie Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Oslo, verhuisde Arbo naar Amsterdam voor haar studie aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdam die zij in 2016 succesvol afrondde. In 2017 debuteerde zij zeer succesvol bij Toneelschuur Producties met Het lijden van de jonge Werther (geselecteerd voor Kikker Kiest), waarvoor zij de BNG Bank Theaterprijs 2018 won. In het najaar van 2018 tourde haar tweede productie De Revolutionairen. Beide voorstellingen waren frisse en actuele bewerkingen van klassiekers en in Theater Kikker te zien. Eline werkt ook buiten de Toneelschuur bij het Noord Nederlands Toneel en in Noorwegen.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ