Wij gaan het hebben over haar - KIKKER STELT VOOR: Yahmani Blackman & Dorothy Blokland

  do 20 februari

  Wij gaan het hebben over haar

  KIKKER STELT VOOR: Yahmani Blackman & Dorothy Blokland

  Wij gaan het hebben over haar. Wij willen het hebben over haar dat gevlochten is, gekamd, gestyled, gepresst, gekwetst, gestraight, gevreesd, ongeremd, onderdrukt, bevrijd, gewassen of ongedwongen is. Wij zijn allemaal ons eigen haar.

  De  jonge theatermakers Yahmani Blackman en Dorothy Blokland  gebruiken het fenomeen ‘haar’ om iets te zeggen over jou, mij en iedereen. Het haar als symbool voor de vrouw, voor de wereld.  Het theaterduo Blackman&Blokland geeft uitleg aan de termen ‘goed haar’ en ‘slecht haar’. Iedereen worstelt met haar en sommige mensen hebben een bijzondere geschiedenis met hun haar. Wij gaan het over haar hebben, is een geestige én serieuze voorstelling met spoken word, stand up, zang en theater over haar, jou, mij en iedereen.

  Kikker stelt voor:
  Deze voorstelling is onderdeel van Kikker stelt voor. Onder deze naam presenteert Theater Kikker één keer per maand een nieuwe theatermaker aan het publiek. De voorstellingen in Kikker stelt voor worden omlijst met een nagesprek om de theatermaker beter te leren kennen. Meer werk zien uit de serie Kikker stelt voor? Kijk hier.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Regie
  Milone Reigman
  Concept en spel
  Yahmani Blackman, Dorothy Blokland
  Locatie
  Grote Zaal
  Annelies Verhelst

  Yahmani Blackman en Dorothy Blokland zijn twee jonge theatermakers die graag de grens van de absurditeit op zoeken. Ze vertellen over wat het is om een vrouw te zijn met een kleurrijke geschiedenis. Een geschiedenis die vloekt en viert, die soms even verdwijnt, maar altijd terugkomt met een verhaal. Dit levert niet alleen lachwekkende ongemakkelijke momenten op met een goede dosis pijnlijke humor, maar ook stiltes waar het publiek en de spelers elkaar ontmoeten en een andere manier van luisteren en kijken. We gaan het over haar hebben is winnaar van de Amsterdam Fringe Award 2018 en was genomineerd voor de BNG theaterprijs 2018.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ