Wij gaan het hebben over haar - KIKKER STELT VOOR: Yahmani Blackman & Dorothy Blokland

do 20 februari 2020

Wij gaan het hebben over haar

KIKKER STELT VOOR: Yahmani Blackman & Dorothy Blokland

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van KIKKER STELT VOOR: Yahmani Blackman & Dorothy Blokland? Bekijk hier alle voorstellingen van KIKKER STELT VOOR: Yahmani Blackman & Dorothy Blokland
Wij gaan het hebben over haar. Wij willen het hebben over haar dat gevlochten is, gekamd, gestyled, gepresst, gekwetst, gestraight, gevreesd, ongeremd, onderdrukt, bevrijd, gewassen of ongedwongen is. Wij zijn allemaal ons eigen haar.

De  jonge theatermakers Yahmani Blackman en Dorothy Blokland  gebruiken het fenomeen ‘haar’ om iets te zeggen over jou, mij en iedereen. Het haar als symbool voor de vrouw, voor de wereld.  Het theaterduo Blackman&Blokland geeft uitleg aan de termen ‘goed haar’ en ‘slecht haar’. Iedereen worstelt met haar en sommige mensen hebben een bijzondere geschiedenis met hun haar. Wij gaan het over haar hebben, is een geestige én serieuze voorstelling met spoken word, stand up, zang en theater over haar, jou, mij en iedereen.

Kikker stelt voor:
Deze voorstelling is onderdeel van Kikker stelt voor. Onder deze naam presenteert Theater Kikker één keer per maand een nieuwe theatermaker aan het publiek. De voorstellingen in Kikker stelt voor worden omlijst met een nagesprek om de theatermaker beter te leren kennen. Meer werk zien uit de serie Kikker stelt voor? Kijk hier.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Regie
Milone Reigman
Concept en spel
Yahmani Blackman, Dorothy Blokland
Locatie
Grote Zaal
Wij_gaan_het_hebben_over_haar
Les Adu

In een mix van zang, dans, stand-up en spoken word spelen Blackman Blokland de sterren van de hemel. Met verstild spel over hun eigen kwetsbaarheden, durven ze ook hun nek uit te steken en zich kwetsbaar te tonen.

Yahmani Blackman en Dorothy Blokland zijn twee jonge theatermakers die graag de grens van de absurditeit op zoeken. Ze vertellen over wat het is om een vrouw te zijn met een kleurrijke geschiedenis. Een geschiedenis die vloekt en viert, die soms even verdwijnt, maar altijd terugkomt met een verhaal. Dit levert niet alleen lachwekkende ongemakkelijke momenten op met een goede dosis pijnlijke humor, maar ook stiltes waar het publiek en de spelers elkaar ontmoeten en een andere manier van luisteren en kijken. We gaan het over haar hebben is winnaar van de Amsterdam Fringe Award 2018 en was genomineerd voor de BNG theaterprijs 2018.

Les Adu
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ