Waumans & Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel - Waumans & Victoria

zo 26 maart 2017

Waumans & Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel

Waumans & Victoria

Rob Waumans en Ivo Victoria gaan op zoek naar het verhaal áchter de schrijver en zijn boeken. Ondersteund door one-woman-showband Milena Haverkamp, ontvangen zij zowel gevestigde namen als nieuw talent, proza & poëzie, in een wervelende edoch intieme en literair verantwoorde show waarin de rubrieken elkaar razendsnel opvolgen. In deze Boekenweek-editie zijn Bert Wagendorp (Ventoux), Annelies Verbeke (Dertig Dagen), Erik Jan Harmens (Hallo Muur), Vlaams poëzie talent Charlotte Van den Broeck en de Utrechtse dichter Alexis de Roode te gast.


Op het Extravaganzenbord bepalen de dobbelstenen de vragen, in De Kutrecensie legt de auteur zijn kwetsbaarheid bloot, in het Musical Interview wordt zingend in de literaire ziel gegraven en tussen dat alles door worden performances ten berde gebracht die niet zelden spectaculair uitpakken.
terug <

voorstellingsinformatie

Deze literaire show is al jaren een vaste waarde in de Amsterdamse literaire scene, en met succesvolle passages op Oerol en Lowlands op zak, vertrekt het Spektakel met een avondvullend programma op tournee door Nederland. In december kwamen Waumans & Victoria ook als naar Theater Kikker met o.a. Herman Koch als gast. Nu komen ze terug in een speciale Boekenweek-editie. Diepgaand en toegankelijk. Serieus en vermakelijk. Literatuur op de vierkante meter voor al wie (n)ooit een boek vast nam. Komt dat zien!
Rob Waumans (1977) debuteerde begin 2011 met de roman Als je de stad binnenrijdt (Atlas Contact) die werd genomineerd voor de Academica Debutantenprijs. Zijn tweede roman – De nacht van Lolita – verscheen in het najaar van 2013. Ivo Victoria (1971), Antwerpenaar in Amsterdam sinds 2002, heeft drie romans op zijn naam staan waarvan Gelukkig zijn we machteloos op de shortlist van de Libris Literatuurprijs belandde, en Dieven van vuur zijn meest recente is. In januari 2017 verscheen zijn nieuwe roman Billie & Seb bij Lebowski Publishers. Milena Haverkamp (1986) is actrice en multi-instrumentaliste. Sinds 2013 is zij verbonden aan het Muziektheatergezelschap de Veenfabriek in Leiden.

Deze editie te gast

Bert Wagendorp: bekend VK columnist en auteur van bestseller Ventoux, komt in februari met een nieuwe, actuele roman Masser Brock, over een onderzoeksjournalist.

Annelies Verbeke: één van de meest bejubelde literaire auteurs van de lage landen. Haar roman Dertig Dagen werd door de lezers van NRC verkozen tot beste boek van 2015. Begin 2017 komt ze met een nieuwe verhalenbundel

Erik Jan Harmens: scoorde een bestseller met Hallo Muur, het relaas van zijn alcoholverslaving. Komt in februari met Pauwl is een even ontroerend als humoristisch onderzoek naar wat het betekent om autistisch te zijn.

Charlotte Van den Broeck: wordt beschouwd als het grootste poëzie talent van Vlaanderen en opende afgelopen najaar nog de Frankfurter Buchmesse. Komt in januari met een nieuwe bundel en is een fantastische performer.

Ben je geïnteresseerd in nieuws, tips en activiteiten op het gebied van schrijven? kijk dan eens op schrijvenonline.org

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ