Wat we normaal niet horen - Het Zuidelijk Toneel / Laura van Dolron

Wat we normaal niet horen

Het Zuidelijk Toneel / Laura van Dolron

We hebben allemaal een verhaal, maar niet ieder verhaal wordt gehoord. Theatermaker en professioneel luisteraar Laura van Dolron ging op zoek naar deze ongehoorde verhalen. Ze ontmoette gewone, bijzondere mensen uit onze samenleving en bood hen een luisterend oor. Mensen die moeten roeien met de riemen die ze kregen, die een flinke tegenwind hebben ervaren en toch vol zelfvertrouwen in het leven staan. Denk aan een jongen zonder huis en paspoort, een alcoholist die uitgroeide tot de godfather van een AA-groep en een prachtige vrouw in een TBS-kliniek wiens vrijheden zijn afgepakt.

Wat we normaal niet horen is een liefdevol reisverslag. Een inspirerende monoloog doorspekt met momenten waar Van Dolron live met de mensen die ze ontmoette reflecteert. Laura praat niet alleen óver deze mensen maar ook mét. Ze deelt het podium met onder andere Marcio, Laura Bruin en Steve Aernouts. Muzikant Frank van Kasteren staat haar muzikaal bij en componeert live muziek.
terug <

voorstellingsinformatie
website
tekst en regie
Laura van Dolron
artistiek advies
Piet Menu en Steve Aernouts
artistieke ondersteuning en project assistentie
Corinne Heyrman
Locatie
Grote Zaal
Laura_van_Dolron

Centraal staan levensverhalen van mensen die je zelden bij De Wereld Draait Door aan zult treffen, maar wellicht ‘meer zinnigs te vertellen hebben.

Tot het eind toe houdt ze de spanning erin met verhalen die vooral schrijnen.

Het Zuidelijk Toneel heeft bij het maken van theater altijd de drang om met het publiek in dialoog te gaan. Hun centrale thema is de blik van en vooral de ontmoeting met de ander. Ze bieden hun publiek vergezichten die ons via een omweg wat over onszelf vertellen. Het Zuidelijk Toneel zet elk seizoen tenminste één voorstelling op het podium met niet-acteurs.

Zelfverklaard stand up filosoof Laura van Dolron is al heel lang een van de favoriete bespelers van ons theater, in de afgelopen twee jaar onder meer met de voorstellingen Liefhebben en Wij. Dit seizoen is ze ook in januari bij ons te zien in de voorstelling Een antwoord op alle vragen.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ