Wat we normaal niet horen - Het Zuidelijk Toneel / Laura van Dolron

  di 04 t/m do 06 juni

  Wat we normaal niet horen

  Het Zuidelijk Toneel / Laura van Dolron

  We hebben allemaal een verhaal, maar niet ieder verhaal wordt gehoord. Theatermaker en professioneel luisteraar Laura van Dolron ging op zoek naar deze ongehoorde verhalen. Ze ontmoette gewone, bijzondere mensen uit onze samenleving en bood hen een luisterend oor. Mensen die moeten roeien met de riemen die ze kregen, die een flinke tegenwind hebben ervaren en toch vol zelfvertrouwen in het leven staan. Denk aan een jongen zonder huis en paspoort, een alcoholist die uitgroeide tot de godfather van een AA-groep en een prachtige vrouw in een TBS-kliniek wiens vrijheden zijn afgepakt.

  Wat we normaal niet horen is een liefdevol reisverslag. Een inspirerende monoloog doorspekt met momenten waar Van Dolron live met de mensen die ze ontmoette reflecteert. Laura praat niet alleen óver deze mensen maar ook mét. Ze deelt het podium met onder andere Marcio, Laura Bruin en Steve Aernouts. Muzikant Frank van Kasteren staat haar muzikaal bij en componeert live muziek.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  tekst en regie
  Laura van Dolron
  artistiek advies
  Piet Menu en Steve Aernouts
  artistieke ondersteuning en project assistentie
  Corinne Heyrman
  Locatie
  Grote Zaal
  Moon Saris

  Ik heb een jongen ontmoet die geen huis of paspoort had, en toch blaakte van het zelfvertrouwen. ‘Het is het enige wat ik heb,’ zei hij. En een man die helemaal alleen geboren werd, niemand kon voor hem zorgen. Hij werd alcoholist. En daarna godfather van een AA groep, waar hij honderden mensen redde. Op zijn begrafenis kreeg hij een staande ovatie… zo alleen als hij kwam, zo met liefde omringd ging hij. Ik heb een TBS-er ontmoet die eruit zag als Pocahontas, maar dan mooier, liever en wat verslagener, omdat al haar vrijheden waren afgepakt door een mediahype die niets met haar te maken had.

  Laura van Dolron

  Het Zuidelijk Toneel heeft bij het maken van theater altijd de drang om met het publiek in dialoog te gaan. Hun centrale thema is de blik van en vooral de ontmoeting met de ander. Ze bieden hun publiek vergezichten die ons via een omweg wat over onszelf vertellen. Het Zuidelijk Toneel zet elk seizoen tenminste één voorstelling op het podium met niet-acteurs.

  Zelfverklaard stand up filosoof Laura van Dolron is al heel lang een van de favoriete bespelers van ons theater, in de afgelopen twee jaar onder meer met de voorstellingen Liefhebben en Wij. Dit seizoen is ze ook in januari bij ons te zien in de voorstelling Een antwoord op alle vragen.

  • >

   De Vaderlandse Oorlog – theatermarathon - Theatergroep Aluin

   theater

   De Vaderlandse Oorlog – theatermarathon - Theatergroep Aluin

   theater

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ