Wat we normaal niet horen - Laura van Dolron / Het Zuidelijk Toneel

  do 16 t/m vr 17 april

  Wat we normaal niet horen

  Laura van Dolron / Het Zuidelijk Toneel

  We hebben allemaal een verhaal, maar niet elk verhaal wordt genoeg gehoord. Stand-up philosopher Laura van Dolron vroeg Het Zuidelijk Toneel haar op blind dates te sturen naar plekken waar mensen zijn, die je normaal niet hoort. Ze ontdekte verhalen die wondermooi, soms verdrietig of pijnlijk en vaak hoopvol zijn.

  Van Dolron ontmoette mensen in onder andere in tbs-kliniek, een hospice, bij de AA en in een dagopvang voor dakloze illegalen. Deze mensen hebben een indrukwekkend levensverhaal en zullen zelden aan talkshowtafels komen. De schreeuwers laten zich wel horen, maar de mensen die niet de macht of de behoefte hebben om zich te uit te spreken, hebben vaak meer zinnigs te vertellen.

  De voorstelling is een reisverslag, een inspirerende monoloog doorspekt met momenten waar Van Dolron live met de mensen die ze ontmoette reflecteert. Ze deelt het podium telkens in afwisselende samenstellingen, maar met vaste gasten Marcio Da Silva en Steve Aernouts. Muzikant Frank van Kasteren staat haar muzikaal bij en componeert live muziek.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  Concept, regie: Laura van Dolron
  Artistiek advies: Piet Menu en Steve Aernouts
  Dramaturgie
  Céline Buren
  Met: o.a Marcio De Silva, Laura Bruin, Steve Aernouts
  Muziek
  Frank van Kasteren
  Locatie
  Grote Zaal
  Moon Saris

  Van Dolron hanteert haar welbekende ‘stand-up philosophy’-stijl, losjes en persoonlijk, maar gaat ook nadrukkelijk het gesprek aan. Dat maakt opvallend veel los uit het publiek. Zo wordt Wat we normaal niet horen een krachtig pleidooi om elkaar te bevragen, om te luisteren naar de ervaringen van een ander zonder kritiek of tegenwerpingen.

  NRC -

  Wat we normaal niet horen is niet moralistisch, maar wel hartverwarmend. Gaandeweg de voorstelling is het tl-licht zowaar warmer geworden.

  Zelfverklaard stand up filosoof Laura van Dolron is al heel lang een van de favoriete bespelers van Theater Kikker, in de afgelopen jaren onder meer met de voorstellingen Liefhebben en Wij. Afgelopen seizoen zag je Laura met Een antwoord op alle vragen en de voorstelling Wat we normaal niet horen, een samenwerking met Het Zuidelijk Toneel.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ