Wat / nu - tg. STAN

do 31 maart 2016

Wat / nu

tg. STAN

Wat / nu is een nieuwe eigen creatie van STAN. De voorstelling is gebaseerd op Slaap, kindje, slaap van Jon Fosse en het meest recente stuk van Marius Von Mayenburg; Een stuk plastiek.
Jon Fosse is een van de bekendste en meest opgevoerde auteurs uit Scandinavië. Zijn stukken worden over de hele wereld gespeeld. Slaap, kindje, slaap is een kleinood. Het stuk is erg representatief voor de stijl en aanpak van Fosse: afgekalfde dialogen waarbij het ritme en de klank vóór de betekenis komen, uitgebeende zinnen met een onderliggende poëzie en emotionele spanning die de toeschouwer tegelijk opsluiten en ruimte geven, destabiliseren en troosten.
Een stuk plastiek is een boosaardige komedie, die onze visies en meningen over familie, kunst en maatschappij deskundig op de helling zet. Het is geschreven als een komedie met de theatrale structuur van een conventioneel boulevardstuk, maar dan met een stevige hoek af. Marius von Mayenburg legt pijnlijk accuraat en expliciet de vinger op de wonde van onze eerste-wereld dilemma’s en problemen.
terug <

voorstellingsinformatie
Website STAN
Van & met
Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo, Damiaan De Schrijver, Frank Vercruyssen

De spelers omringen hun personages met evenveel compassie als tragiek. En er wordt fantastisch geacteerd.

Volkskrant -

Wat/nu heeft alles wat goed toneel moet hebben: (…) Toegankelijk, relevant én grappig: Wat/nu is een te koesteren kleinood.

c: Koen Broos

De vier kernleden van collectief Tg Stan (sinds tien jaar weer zonder gastacteurs op de planken) maken indruk met helder, transparant spel in een fijne toneelavond die vragen oproept, tot denken aanzet en bij vlagen hilarisch is.

Het Parool -

In 1989 studeerden Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo, Damiaan De Schrijver en Frank Vercruyssen samen af aan de toneelafdeling van het Antwerps Conservatorium. Sindsdien vormen zij het toneelspelersgezelschap STAN en maken ze internationaal furore met voorstellingen waarin intelligentie hand in hand gaat met tomeloos spelplezier. Wereldrepertoire gaan ze met dezelfde energie te lijf als zogenaamde ‘eigen creaties’.

c: Koen Broos
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ