Wat me niet breekt (maakt mij niet noodzakelijk sterker) - DOX

  wo 18 t/m vr 20 december

  Wat me niet breekt (maakt mij niet noodzakelijk sterker)

  DOX

  We worden allemaal geboren uit twee mensen die we niet zelf hebben gekozen, onze ouders. We kunnen van ze houden of ze haten. Ze zijn streng, los, lief, ouderwets, kinderachtig, knuffelig, luidruchtig of zwijgzaam en bijna altijd wel ergens om ons heen. Zelfs als ze er niet zijn, hoor je ze in je hoofd met goede raad. Maar hoe is het om op te groeien als ze er níet voor je zijn? Wat me niet breekt is een survivalgids voor jongeren die zich zonder ouder(s) door het leven slaan.

  In deze voorstelling voel je hoe het is om zonder ouders tiener te zijn. Je komt terecht in de beleveniswereld van Jimmy, die op zijn elfde uit huis wordt geplaatst en opgroeit in een woongroep. Hoe doe je dat? Wat mis je? Wie helpt je? Wat voel je? Wat maak je mee? De voorstelling wordt gemaakt door regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht. Eerder maakten zij samen de succesvolle voorstelling Bromance.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Regie
  Timothy de Gilde
  Tekst
  Joachim Robbrecht i.s.m. Artun Alaska Arasli
  Choreografie
  Dalton Jansen
  Decor
  Janne Sterke
  Kostuums
  Rebekka Wörmann
  Lichtontwerp
  Tim van ’t Hof
  Muziek
  Bart Rijnink
  Spel en dans
  Olaf Ait Tami, Nastaran Razawi Khorasani, Nimuë Walraven,
  Nadine Wijshoff, Shelley Bos, Bram Walter
  Locatie
  Grote Zaal
  dox
  Kamerich&Budwilowitz

  Na het grote succes van de voorstelling Bromance, duiken regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht opnieuw in de belevingswereld van de jongeren. NRC over Timothy’s werk: “Het sterke aan het werk van Timothy de Gilde (36) is dat hij complexe onderwerpen als seksualiteit, genderfluïditeit of zelfmoord aansnijdt, zonder dat zijn voorstellingen moralistisch worden.” In de nieuwe voorstelling van DOX krijgen de jongeren die opgroeien zonder ouders een stem. Talentvolle choreograaf Dalton Jansen groeide zelf op zonder ouders om hem heen. Hij neemt de choreografie voor zijn rekening.

  Kamerich&Budwilowitz
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ