o.l.v. Ernst Reepmaker - Euritmietheatergroep Kompanie Vonnunan

zo 17 januari 2016

o.l.v. Ernst Reepmaker

Euritmietheatergroep Kompanie Vonnunan

I walked within and through myself.
I was climbing within my limbs.
I found so many paths. I said walk with me!

Door te reizen worden nieuwe werelden voor ons geopend. We ontdekken onbekende gebieden, dringen door in tot dan toe nooit geziene plekken en we beleven bijzondere ontmoetingen. Walk With Me neemt de toeschouwer mee op een ontdekkingstocht in het binnenste van de mens. We zijn onderweg van ons hoofd naar ons hart, naar het middelpunt van ons leven en van ons lot.
Door een poëtische manier van bewegen en door deels grotesk werkende scènes krijgen we spiegels voor ons geplaatst, waarin een ieder zijn/haar eigen persoonlijkheid weerkaatst ziet. Een innerlijk landschap wordt zichtbaar: vertrouwen, oorsprong en natuur, liefde, stress en angst. Bekende en telkens ook weer onbekende werelden doemen voor ons op. Maar deze reis leidt ons onontkoombaar tot de moeilijkste aller ontmoetingen: de confrontatie met ons zelf.
Met dans, spraak en euritmie ontstaat een veelzijdig programma, waarin stemmingen gecreëerd worden die ruimte laten voor bespiegeling en bezinning.

Walk With Me vormt samen met SIEBE(N) een tweeluik. De voorstellingen kunnen los van elkaar worden bezocht. Voor wie beide voorstellingen bij wil wonen kan gebruik maken van een arrangement: de twee programma’s en in de tussengelegen tijd een publieksgesprek met de spelers, desgewenst soep en brood (niet inbegrepen), en een inkijk in hun manier van theater maken. Bestel hier kaarten voor het arrangement.
terug <

voorstellingsinformatie

Ernst Reepmaker (producent): “De Weense bewegingstheatergroep Kompanie Vonnunan produceert movopoëtische Kunst. Dit is een geheel eigen vorm van podiumkunst: naast verschillende bewegingstechnieken, zoals euritmie, dans en vrije beweging, komen er andere elementen bij, zoals stem, theatrale aspecten en het gebruik van objecten. Het gaat om gevoel, stemming en bezieldheid. De ambitie van deze groep is, dat de producties – naast voorstellingen in scholen en theaters – ook ingezet kunnen worden voor specifieke doelgroepen en instellingen, bijv. verzorgings- en ziekenhuizen, centra voor vluchtelingen, gevangenissen, bij congressen, in fabrieken, winkels, bij huwelijken en rouwplechtigheden, enz. Het gaat om de overgang van podium- naar levenskunst! De groep werkt aan deze intenties op professioneel niveau. De performers repeteren dagelijks in de studio, geven les in pedagogische projecten en workshops of zijn op tournee.”

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ