Waldeinsamkeit & Rainbow - Benjamin Verdonck / Het Toneelhuis

do 04 februari 2021

Waldeinsamkeit & Rainbow

Benjamin Verdonck / Het Toneelhuis

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Benjamin Verdonck / Het Toneelhuis? Bekijk hier alle voorstellingen van Benjamin Verdonck / Het Toneelhuis
Waldeinsamkeit en Rainbow zijn twee korte miniatuurvoorstellingen van theatermaker en beeldend kunstenaar Benjamin Verdonck. Samen vormen ze twee speelse tegenpolen. Laat je betoveren in een intieme stelling door deze wunderkammers met kleuren, luikjes die open gaan en dicht, licht, donker en heel veel touwtjes.

Een reizende, korte miniatuurvoorstelling voor een klein publiek die op elke plek op elk moment kan neerstrijken - in huiskamers, parochiezaaltjes, festivalcafés, donkere bossen. Dat is de karakteristieke vorm van de projecten van Benjamin Verdonck. De kleinschaligheid is bewust: een aandachtig gebaar vanuit het besef van de ecologische catastrofe, een bezorgdheid die al langer aanwezig is in zijn werk.

Waldeinsamkeit en Rainbow zijn twee korte voorstelling en duren bij elkaar ongeveer 30 minuten.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
van
Benjamin Verdonck & Lucas Van Haesbroeck
Locatie
Kleine Zaal
Waldeinsamkeit_Rainbow

Benjamin Verdonck (1972) is acteur, schrijver, beeldend kunstenaar en theatermaker. Hij bespeelt zowel de reguliere theaterzaal als de publieke ruimte. Zo bivakkeerde hij in Hirondelle/Dooi Vogeltje/The Great Swallow in een vogelnest op 32 meter hoogte tegen een kantoorgebouw. In 2009 lanceerde hij KALENDER, waarmee hij een jaar lang met dagelijkse acties intervenieerde in de openbare ruimte in Antwerpen. In Theater Kikker was Verdonck vaak te zien: onder meer met tafeltoneel in notallwhowanderarelost en, samen met acteur Willy Thomas in Tweetakt met Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben. Hij maakte het schitterende Liedjes voor Gigi, een voorstelling die werd geselecteerd voor Kikker Kiest. Ook was Verdonck te zien met het tweeluik Het houten ezeltje en De jeugdherinnering en de voorstelling Aren. Verdonck maakt deel uit van de vaste makerskern van het Toneelhuis in Antwerpen.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ