Waldeinsamkeit & Rainbow - Benjamin Verdonck / Het Toneelhuis

  za 19 t/m zo 20 juni

  Waldeinsamkeit & Rainbow

  Benjamin Verdonck / Het Toneelhuis

  Dit is een verplaatste voorstelling. Had je tickets voor één van de vorige data? Dan krijg je van ons per e-mail bericht over de nieuwe data.

  Waldeinsamkeit en Rainbow zijn twee korte miniatuurvoorstellingen van theatermaker en beeldend kunstenaar Benjamin Verdonck. Samen vormen ze twee speelse tegenpolen. Laat je betoveren in een intieme stelling door deze wunderkammers met kleuren, luikjes die open gaan en dicht, licht, donker en heel veel touwtjes.

  Een reizende, korte miniatuurvoorstelling voor een klein publiek die op elke plek op elk moment kan neerstrijken - in huiskamers, parochiezaaltjes, festivalcafés, donkere bossen. Dat is de karakteristieke vorm van de projecten van Benjamin Verdonck. De kleinschaligheid is bewust: een aandachtig gebaar vanuit het besef van de ecologische catastrofe, een bezorgdheid die al langer aanwezig is in zijn werk.

  Waldeinsamkeit en Rainbow zijn twee korte voorstelling en duren bij elkaar ongeveer 30 minuten.
  Waldeinsamkeit_Rainbow

  Benjamin Verdonck (1972) is acteur, schrijver, beeldend kunstenaar en theatermaker. Hij bespeelt zowel de reguliere theaterzaal als de publieke ruimte. Zo bivakkeerde hij in Hirondelle/Dooi Vogeltje/The Great Swallow in een vogelnest op 32 meter hoogte tegen een kantoorgebouw. In 2009 lanceerde hij KALENDER, waarmee hij een jaar lang met dagelijkse acties intervenieerde in de openbare ruimte in Antwerpen. In Theater Kikker was Verdonck vaak te zien: onder meer met tafeltoneel in notallwhowanderarelost en, samen met acteur Willy Thomas in Tweetakt met Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben. Hij maakte het schitterende Liedjes voor Gigi, een voorstelling die werd geselecteerd voor Kikker Kiest. Ook was Verdonck te zien met het tweeluik Het houten ezeltje en De jeugdherinnering en de voorstelling Aren. Verdonck maakt deel uit van de vaste makerskern van het Toneelhuis in Antwerpen.

  • monsteren-theater-kikker
   >

   Monsteren - editie maart - Monsteren

   theater

   Monsteren - editie maart - Monsteren

   theater

  • vormen_van_opdringerigheid
   >

   Vormen van Opdringerigheid - Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

   theater

   Vormen van Opdringerigheid - Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

   theater

  • nederlandse_comedie
   >

   Nederlandse Comedie - De Gemeenschap

   theater

   Nederlandse Comedie - De Gemeenschap

   theater

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ