Wagner: De halve Ring - De Hotshop - cooler dan De Warme Winkel

  vr 12 t/m za 13 oktober

  Wagner: De halve Ring

  De Hotshop - cooler dan De Warme Winkel

  Eerder spiegelde De Warme Winkel zich aan het levensverhaal van Amadeus; nu is het – in het kader van de jongehonden-afdeling De Hotshop – de beurt aan componist Wagner. Want Wagner – Nazi-uithangbord voor de één, anarchist en vernieuwer voor de ander- laat niemand koud. Vijf Vlaamse acteurs uit de millennial-categorie geven een energieke, eigen draai aan deel I en II van Wagners operavierluik Der Ring des Nibelungen. Het orgastische en pompeuze meesterwerk wordt met minimale middelen omgevormd tot een verkwikkende halve marathon. Totaaltheater op rantsoen, begeleid door Ward Weemhoff, acteur van De Warme Winkel.

  Deel I Das Rheingold ontstond al in 2013 op het conservatorium van Antwerpen. De ontvangst vroeg niet alleen om een groter publiek, maar ook om een vervolg. Vijf jaar geleden begonnen de makers aftastend en naïef, maar inmiddels zijn de wereld én de acteurs alweer vijf jaar verder afgegleden. Deel II, Die Walküre, zal dus onvermijdelijk een ander register bespelen.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  van en met
  Sara Lâm, Jonas De Vuyst, Lukas De Wolf, Lauranne Paulissen, Verona Verbakel
  regie
  Ward Weemhoff
  geluidsontwerp
  S.M. Snider
  een coproductie met
  Kultuurfaktorij Monty
  Locatie
  Grote Zaal

  De Hotshop – cooler dan De Warme Winkel presenteert voorstellingen van verse theatertalenten; voorstellingen die zijn ontstaan in nauwe samenwerking met één van de leden van De Warme Winkel. Zo doet de Warme Winkel graag projecten met studenten op toneelscholen. Sommige van die projecten verdienen het om ook daarbuiten gezien te worden, en met sommige van de jonge kuikens klikt het zo goed dat ze een eigen project mogen pitchen.


  terug naar boven Λ