Vormen van Opdringerigheid - Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

di 11 mei 2021

Vormen van Opdringerigheid

Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs? Bekijk hier alle voorstellingen van Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs
Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Negen personages bevinden zich in een absurde busrit. Door allerlei vormen van opdringerigheid worden de personages gedwongen om zich tot elkaar te verhouden. De busrit komt in een eindeloze bocht tot een crash waarna de personages naar hun privésfeer worden gelanceerd. Maar de opdringerigheid dringt door tot de moderne slaapkamer waar high-tech smart tv’s en andere huishoudapparatuur kunnen worden afgeluisterd en gemanipuleerd. Wanneer zelfs de privésfeer niet meer veilig is voor opdringerigheid heeft de mens nog maar één laatste toevluchtsoord: het eigen hoofd. Hoe veilig is deze plek?

Vormen van opdringerigheid is een beeldende voorstelling van het veelbelovende collectief Het Paradijs met een fysieke, explosieve speelstijl. De drie aktes worden door drie verschillende regisseurs geregisseerd: Ko van den Bosch, Jacop Ahlbom en Nicole Beutler. Ko van den Bosch is tevens verantwoordelijk voor de tekst.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
spel/productie/vormgeving
Santino Slootweg, Jurriaan de Vos, Len Pillen, Luuk Weers, Hali Neto, Sue-Ann Bel, Ivar Schutte, Jasper Koopmans, Vincent van Woerkom
script
Ko van den Bosch
regie akte een
Ko van den Bosch
regie akte twee
Jakop Ahlbom
regie akte drie
Nicole Beutler
lichtontwerp/techniek
Marcel Slagter
dramaturgie
Eline de Mey
Coproductie
Feikes Huis, Jacop Ahlbom Company, Nicole Beutler Projects en Productiehuis Theater Rotterdam
Locatie
Theater Kikker
collectief_het_paradijs
Vincent van Woerkom

Collectief Het Paradijs
De groep vond elkaar tijdens de Mime Opleiding waar het in 2018 als klas afstudeerde. Hoe verschillend de afzonderlijke leden ook zijn, zij stuwen elkaar onzelfzuchtig omhoog; zich constant bewust van de aanwezigheid van de ander. Ze rijgen humor en tragiek aan elkaar, nemen de tijdgeest op de hak en zetten hun hele hebben en houwen in voor hetzelfde doel: een verhaal vertellen en er alles uithalen wat erin zit. Dit resulteert in beeldende voorstellingen met een fysieke, explosieve speelstijl, waarbij tekst zeker niet wordt geschuwd. Hun eerste voorstelling Paradijsvertraging stond eerder gepland in Theater Kikker maar kon door de lockdown in het voorjaar niet doorgaan. Gelukkig kunnen we dit veelbelovende collectief nu alsnog voorstellen aan ons publiek.

Kikker Stelt Voor:
Deze voorstelling is onderdeel van Kikker Stelt Voor. In deze serie presenteert Theater Kikker één keer per maand een nieuwe theatermaker aan het publiek. Een maker die in onze ogen de moeite waard is en waarvan wij verwachten nog veel te horen in de toekomst. Om de maker beter te leren kennen organiseren we leuke extra’s zoals een interview of een nagesprek. I.v.m. de RIVM richtlijnen zoeken we per voorstelling naar leuke passende vormen. Meer nieuwe makers leren kennen? Kijk hier voor het Kikker stelt voor programma.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ