Vormen van opdringerigheid - Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

  di 22 t/m wo 23 maart

  Vormen van opdringerigheid

  Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

  Negen personages bevinden zich in een absurde busrit. Door allerlei vormen van opdringerigheid worden de personages gedwongen om zich tot elkaar te verhouden. De busrit komt in een eindeloze bocht tot een crash waarna de personages naar hun privésfeer worden gelanceerd. Maar de opdringerigheid dringt door tot de moderne slaapkamer waar high-tech smart tv’s en andere huishoudapparatuur kunnen worden afgeluisterd en gemanipuleerd. Wanneer zelfs de privésfeer niet meer veilig is voor opdringerigheid heeft de mens nog maar één laatste toevluchtsoord: het eigen hoofd. Hoe veilig is deze plek?

  Vormen van opdringerigheid is een beeldende voorstelling van het veelbelovende collectief Het Paradijs met een fysieke, explosieve speelstijl. Na het succesvolle Paradijsvertraging en Vormen van Opdringerigheid – Part One (de Parade), duikt Collectief Het Paradijs nu in een drieluik van opdringerigheid in regie van Ko van den Bosch, Jakop Ahlbom en Nicole Beutler.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  spel/productie/vormgeving
  Santino Slootweg, Jurriaan de Vos, Len Pillen, Luuk Weers, Hali Neto, Sue-Ann Bel, Ivar Schutte, Jasper Koopmans, Vincent van Woerkom
  script
  Ko van den Bosch
  regie akte een
  Ko van den Bosch
  regie akte twee
  Jakop Ahlbom
  regie akte drie
  Nicole Beutler
  lichtontwerp/techniek
  Marcel Slagter
  dramaturgie
  Eline de Mey
  Coproductie
  Feikes Huis, Jacop Ahlbom Company, Nicole Beutler Projects en Productiehuis Theater Rotterdam
  Locatie
  Grote Zaal
  vormen_van_opdringerigheid)collectief_het_paradijs
  Vincent van Woerkom

  Zeven mannen met ontbloot bovenlijf en een vrouw halen onwaarschijnlijke caperiolen uit in een overvolle bus. Het is grof, hard en stoer, het gaat over verveling, irritatie en over de pornoficatie van de samenleving. Dat alles onder leiding van regisseur Ko van den Bosch, met een fraaie piëta als slotbeeld. Collectief Het Paradijs gaat komend seizoen avondvullend het theater in. Ik kan niet wachten.

  de Volkskrant -

  Kikker Stelt Voor
  Deze voorstelling is onderdeel van Kikker Stelt Voor. In deze serie presenteert Theater Kikker nieuwe theatermakers aan het publiek. Makers die in onze ogen de moeite waard zijn en waarvan wij verwachten nog veel te horen in de toekomst. Om de maker beter te leren kennen organiseren we leuke extra’s zoals een interview of een nagesprek. Meer nieuwe makers leren kennen? Kijk hier voor het Kikker Stelt Voor programma.

  Collectief Het Paradijs
  De groep vond elkaar tijdens de Mime Opleiding waar het in 2018 als klas afstudeerde. Hoe verschillend de afzonderlijke leden ook zijn, zij stuwen elkaar onzelfzuchtig omhoog; zich constant bewust van de aanwezigheid van de ander. Ze rijgen humor en tragiek aan elkaar, nemen de tijdgeest op de hak en zetten hun hele hebben en houwen in voor hetzelfde doel: een verhaal vertellen en er alles uithalen wat erin zit. Dit resulteert in beeldende voorstellingen met een fysieke, explosieve speelstijl, waarbij tekst zeker niet wordt geschuwd. Hun eerste voorstelling Paradijsvertraging stond eerder gepland in Theater Kikker maar kon door de lockdown in het voorjaar niet doorgaan. Gelukkig kunnen we dit veelbelovende collectief nu alsnog voorstellen aan ons publiek.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ