60 - Amos Ben-Tal / OFFprojects / ICK Amsterdam

  ma 23 maart

  60

  Amos Ben-Tal / OFFprojects / ICK Amsterdam

  Choreograaf en componist Amos Ben-Tal neemt je mee in een meditatieve ervaring over de sociale aspecten en persoonlijke beleving van tijd. Met een stortvloed aan beweging, geluid, licht en woorden trekken Ben-Tal en de dansers het begrip tijd vakkundig uit elkaar. In een tijdsbestek van zestig minuten deelt het publiek momenten van verstilling, druk, hoop en verlangen waarin niet alleen de structuur maar ook het mysterie van tijd wordt blootgelegd.

  Na de voorstelling vindt er in de foyer een gratis lezing plaats waarin Amos zijn inspiraties en methodes deelt en een lokale wetenschapper zijn academisch inzicht in het thema tijd bespreekt.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  Concept
  OFFprojects
  Choreografie, muziek en gedicht
  Amos Ben-Tal
  Artistiek advies
  Yvan Dubreuil
  Dansers
  Milena Twiehaus, Genevieve Osborne, Aurélie Cayla, Luca Cacitti, Wolf Govaerts
  Locatie
  Grote Zaal
  60
  Milena Twiehaus

  Behalve over tijd gaat 60 dus over de mens: in de wegtikkende tijd die ons gegeven is, zijn we onderhevig aan angsten en andere emoties.

  In de voorstelling van Amos Ben Tal (60, over het concept tijd) maken vooral de uitstekende dansers indruk.

  NRC

  OFFprojects is een collectief van voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en componist Amos Ben-Tal. Het gezelschap staat bekend om de multidisciplinaire voorstellingen en uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. Choreograaf Amos Ben-Tal was eerder in Theater Kikker te zien met de ervaringsvoorstelling Might (2015). In Might voerde hij het publiek letterlijk door een doolhof van dans, waarin je om elke hoek een nieuwe danser ontmoette. Ook de voorstelling Howl (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016) i.s.m. muzikant en dichter Spinvis was te zien in Theater Kikker in 2017. Amos Ben-Tal keert met 60 terug naar de kern van expressie: pure dans. De première van het stuk vindt plaats tijdens de opening van het Julidans festival. OFFprojects is artist in residence bij ICK Amsterdam.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ