60 - Amos Ben-Tal / OFFprojects / ICK Amsterdam

do 01 januari

60

Amos Ben-Tal / OFFprojects / ICK Amsterdam

Alle voorstellingen tot en met 31 maart gaan niet door. Heb je tickets dan ontvang je hierover bericht.

Choreograaf en componist Amos Ben-Tal neemt je mee in een meditatieve ervaring over de sociale aspecten en persoonlijke beleving van tijd. Met een stortvloed aan beweging, geluid, licht en woorden trekken Ben-Tal en de dansers het begrip tijd vakkundig uit elkaar. In een tijdsbestek van zestig minuten deelt het publiek momenten van verstilling, druk, hoop en verlangen waarin niet alleen de structuur maar ook het mysterie van tijd wordt blootgelegd.

Na de voorstelling vindt er in de foyer een gratis (Engelstalige) lezing plaats waarin Amos met cognitief psycholoog Jim Maarseveen in gesprek gaat over de relatie tussen beweging en tijd. Jim legt momenteel de laatste hand aan zijn dissertatie 'It's About Time: Studying the Encoding of Duration', waarin hij onderzoekt hoe ons brein  informatie over tijdsduur en verandering verwerkt. Vanuit hun eigen perspectief benaderen zij het begrip van tijd en bieden ze nieuwe instrumenten om je te verhouden tot de fascinerende wereld van 60.
terug <

voorstellingsinformatie
website
Concept
OFFprojects
Choreografie, muziek en gedicht
Amos Ben-Tal
Artistiek advies
Yvan Dubreuil
Dansers
Milena Twiehaus, Genevieve Osborne, Aurélie Cayla, Luca Cacitti, Wolf Govaerts
Locatie
Grote Zaal
dansvoorstelling-60
Alwin Poiana

Behalve over tijd gaat 60 dus over de mens: in de wegtikkende tijd die ons gegeven is, zijn we onderhevig aan angsten en andere emoties.

In de voorstelling van Amos Ben Tal (60, over het concept tijd) maken vooral de uitstekende dansers indruk.

NRC

OFFprojects is een collectief van voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en componist Amos Ben-Tal. Het gezelschap staat bekend om de multidisciplinaire voorstellingen en uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. Choreograaf Amos Ben-Tal was eerder in Theater Kikker te zien met de ervaringsvoorstelling Might (2015). In Might voerde hij het publiek letterlijk door een doolhof van dans, waarin je om elke hoek een nieuwe danser ontmoette. Ook de voorstelling Howl (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016) i.s.m. muzikant en dichter Spinvis was te zien in Theater Kikker in 2017. Amos Ben-Tal keert met 60 terug naar de kern van expressie: pure dans. De première van het stuk vindt plaats tijdens de opening van het Julidans festival. OFFprojects is artist in residence bij ICK Amsterdam.

Alwin Poiana
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ