Op Zoek Naar Geluk #1 - Vloeken in de kerk

do 01 januari

Op Zoek Naar Geluk #1

Vloeken in de kerk

De moderne mens heeft een onstilbare honger naar directe bevrediging. Geluk is de heilige graal, maar wat ís geluk eigenlijk? En waar vinden we het nog in onze overprikkelde prestatiemaatschappij? In het vierluik Op Zoek Naar Geluk zoekt Vloeken in de Kerk het voor je uit. Met in deel 1: onderzoek naar geluk in een tijd waarin de Christelijke traditie nog stond als een huis. Wat kunnen wij ongelovige Thomassen leren van de overtuigingen en gebruiken uit grootmoeders tijd?

Let op! De voorstelling start om 16u30, de deur is open vanaf 16:00 uur.
Kaarten kopen aan de deur kan, kaarten zijn dan 1,- euro duurder dan in de voorverkoop online.
Kaarten kunnen gepind worden, aan de bar wordt alleen contant geld geaccepteerd om een drankje/snacks te kopen.
terug <

voorstellingsinformatie
regie
Martijn Klink
performance
Alinde Hoeksma, Jelle Zijlstra, Daphne Gakes, Tjeerd Gerritsen, Lars Brinkman
Locatie
op locatie: Geertekerk, (Geertekerkhof 23, Utrecht)
Desiree Schippers
Vloeken in de Kerk heeft wekelijks een eigen online dienst! Als de kerkklokken luiden, ben je bij ons aan het juiste adres voor de vlog van onze eigen Glenn Markesteyn, die keihard probeert om gelovig te worden. Hoe, dat legt hij je graag uit.

Theatergezelschap Vloeken in de Kerk bevraagt de wereld van nu. Dat doen ze via theatrale diensten in oude kerkgebouwen, die als cultureel erfgoed een magische ruimte bieden voor reflectie en zingeving. In een razende maatschappij waarin steeds minder mensen in een god geloven, zoekt het gezelschap naar nieuwe vormen van houvast. Ze pakken actuele, maatschappelijke thema’s bij de lurven, melken ze uit, gooien er een theatrale laag overheen, zoeken de kwetsbaarheid op, keren zichzelf binnenstebuiten en doen dat ook met ons publiek. Ze blazen nieuw leven in oude rituelen en zoeken met bezoekers naar mogelijke antwoorden op grote levensvragen. Kerkelijke elementen als de preek, koorzang en de biecht krijgen een nieuwe vorm en zelf nemen ze de rol aan van eigentijdse voorgangers die hartstochtelijk prediken vanuit poëzie, muziek, beeld, sketches, filosofie en wetenschap.


terug naar boven Λ