Vinkenoog & Pussynight - Poezieboys

di 15 januari 2019

Vinkenoog & Pussynight

Poezieboys

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Poezieboys? Bekijk hier alle voorstellingen van Poezieboys
Na hun voorstellingen over de Amerikaanse Beatpoet Allen GINSBERG en de Sint-Petersburgse wereldburger Joseph BRODSKY zoeken De Poezieboys (Jos Nargy & Joep Hendrikx) het dichterbij huis. Zij duiken in de verlichte wereld van hun Nederlandse lievelingsdichter, de enfant terrible van de Nederlandse poëzie, de godfather van de orale poëzie, de zelfbenoemde 'dichter des vaderlands’, kosmopoliet en vrijetijdsbesteder: Simon Vinkenoog! Omdat de wereld wel wat VINKENOOG kan gebruiken! VINKENOOG is een muzikale, kosmische, poëtische ode aan het leven en werk van Simon Vinkenoog.

Seks, drugs en een overdosis Poësiviteit!

Extra: Na afloop presenteren Jos en Joep Pussynight. Geïnspireerd door Poëzie in Carré, een legendarische avond in 1966 waar heel Carré was uitverkocht voor een verzameling dichters. Een dichtavond met lokale en nationale dichters, vol nieuw en legendarisch werk van dode en levende dichters.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
tekst - Simon Vinkenoog
concept & spel - Jos Nargy & Joep Hendrikx
eindregie - Sanne den Hartogh
Locatie
Kleine Zaal
Neeltje de Vries

De Poezieboys is een samenwerking tussen acteurs Jos Nargy & Joep Hendrikx, beiden afkomstig van de HKU. Samen besloten ze hun liefde voor poëzie te delen in theatrale poëzieavonden. Zo doken ze eerder in het werk van Allen Ginsberg en Joseph Brodsky.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ