Kikker Kiest: Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or - De Warme Winkel

  vr 13 september

  Kikker Kiest: Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or

  De Warme Winkel

  Bij gelijktijdige aankoop van tickets in de voorverkoop voor Kikker Kiest, betaal je voor de tweede en elke volgende voorstelling slechts €10 euro.

  Daar zit hij, midden op het podium, moederziel alleen om als acteur een ultieme tour de force te wagen: een virtuoze uitvoering geven van De Wereldverbeteraar van Thomas Bernhard die moet leiden tot de erkenning, waarnaar hij zo hunkert: toekenning van Nederlands belangrijkste toneelspelersprijs de Louis d’Or.

  Maar hoezeer hij ook als soloartiest wil schitteren, Vincent Rietveld krijgt tegenspel van vijf jonge, kritische spelers, die als een Grieks koor met één stem sprekend aanvankelijk zijn lof zingen om hem gaandeweg steeds genadelozer van repliek te dienen. Of dit allemaal niet een tikkeltje té ijdel is? En fundamenteler: heeft Vincent zich wel eens afgevraagd wat de waarde is van een individu in een wereld die alleen met collectieve inspanning kan worden gered? Niet de boom is toch van belang, maar het bos?

  Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or is een Warme Winkel-voorstelling pur sang: intelligent, razendsnel schakelend tussen ernst en zelfspot, een voorstelling ook die lijkt te gaan over het theaterbedrijf, maar die beperking glorieus ontstijgt. Strijdvaardig engagement van de jeugd botst keihard op een oprechte wens tot zelfontplooiing, een botsing die uiteindelijk onbeslist blijft.

  De voorstelling werd tevens geselecteerd voor zowel het Vlaams als het Nederlands Theaterfestival.

  In het kader van achteraf is het makkelijk praten, organiseren we een nagesprek bij de voorstelling.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  concept en spel
  Vincent Rietveld
  tegenspel
  Kim Karssen, Mirthe Labree, Lisa Schamlé, Rob Smorenberg, David Westera
  eindregie
  Bianca van der Schoot
  script coaching
  Joachim Robbrecht
  scenografie
  André Pronk
  kostuums
  Bernadette Corstens
  muziekontwerp
  Gerry Arling
  Locatie
  Grote Zaal
  louis d or
  Sofie Knijff

  een even verrassende als ontregelende, even spitsvondige als hilarische voorstelling

  Theaterkrant

  Of excelleren in je superindividuele eentje het uitgelezen instrument is om je definitief te onderscheiden van de massa moet hier nog even in het midden blijven. Maar dat het onderzoek ernaar heerlijk theater oplevert is alvast een feit.

  De Volkskrant -

  Zo wordt in de confrontatie tussen het collectief en het individu op intelligente wijze gespeeld met de loyaliteit van het publiek, dat voortdurend partij moet kiezen in een debat dat gaandeweg alle proporties uit het oog verliest, en in plaats van ook maar de geringste poging toenadering te zoeken, verzandt in een stug moddergooien.

  Het Parool

  Theatergroep De Warme Winkel is een acteurscollectief dat bestaat uit Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen en Ward Weemhoff. Door telkens met gastacteurs, eindregisseurs, kunstenaars en musici te werken is er een grote groep sympathisanten bij betrokken. De Warme Winkel noemt zichtzelf “een eigenzinnige theatergroep met een liefde voor geschiedenis en een grote fascinatie voor de eigen onoverzichtelijke en veelvormige tijd.” De voorstellingen zijn vaak een ongepolijste potpourri van uiteenlopende stijlen, vormen, clichés en verwachtingen die met speels gemak weer onderuit gehaald worden.

  Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or was vorig seizoen te zien in Stadsschouwburg Utrecht, maar beviel ons zó dat we de voorstelling heel graag opnemen in Kikker Kiest, temeer omdat De Warme Winkel in het verleden veelvuldig bij ons te zien was.

  Sofie Knijff
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ