Kikker Kiest: Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or - De Warme Winkel

vr 13 september 2019

Kikker Kiest: Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or

De Warme Winkel

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Kikker Kiest: De Warme Winkel? Bekijk hier alle voorstellingen van Kikker Kiest: De Warme Winkel
Bij gelijktijdige aankoop van tickets in de voorverkoop voor Kikker Kiest, betaal je voor de tweede en elke volgende voorstelling slechts €10 euro.

Daar zit hij, midden op het podium, moederziel alleen om als acteur een ultieme tour de force te wagen: een virtuoze uitvoering geven van De Wereldverbeteraar van Thomas Bernhard die moet leiden tot de erkenning, waarnaar hij zo hunkert: toekenning van Nederlands belangrijkste toneelspelersprijs de Louis d’Or.

Maar hoezeer hij ook als soloartiest wil schitteren, Vincent Rietveld krijgt tegenspel van vijf jonge, kritische spelers, die als een Grieks koor met één stem sprekend aanvankelijk zijn lof zingen om hem gaandeweg steeds genadelozer van repliek te dienen. Of dit allemaal niet een tikkeltje té ijdel is? En fundamenteler: heeft Vincent zich wel eens afgevraagd wat de waarde is van een individu in een wereld die alleen met collectieve inspanning kan worden gered? Niet de boom is toch van belang, maar het bos?

Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or is een Warme Winkel-voorstelling pur sang: intelligent, razendsnel schakelend tussen ernst en zelfspot, een voorstelling ook die lijkt te gaan over het theaterbedrijf, maar die beperking glorieus ontstijgt. Strijdvaardig engagement van de jeugd botst keihard op een oprechte wens tot zelfontplooiing, een botsing die uiteindelijk onbeslist blijft.

De voorstelling werd tevens geselecteerd voor zowel het Vlaams als het Nederlands Theaterfestival.

In het kader van achteraf is het makkelijk praten, organiseren we een nagesprek bij de voorstelling.

Kom je ook? Meld je dan aan via het facebookevenement.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
concept en spel
Vincent Rietveld
tegenspel
Kim Karssen, Mirthe Labree, Lisa Schamlé, Rob Smorenberg, David Westera
eindregie
Bianca van der Schoot
script coaching
Joachim Robbrecht
scenografie
André Pronk
kostuums
Bernadette Corstens
muziekontwerp
Gerry Arling
Locatie
Grote Zaal
louis d or
Sofie Knijff

een even verrassende als ontregelende, even spitsvondige als hilarische voorstelling

Theaterkrant

Of excelleren in je superindividuele eentje het uitgelezen instrument is om je definitief te onderscheiden van de massa moet hier nog even in het midden blijven. Maar dat het onderzoek ernaar heerlijk theater oplevert is alvast een feit.

De Volkskrant -

Zo wordt in de confrontatie tussen het collectief en het individu op intelligente wijze gespeeld met de loyaliteit van het publiek, dat voortdurend partij moet kiezen in een debat dat gaandeweg alle proporties uit het oog verliest, en in plaats van ook maar de geringste poging toenadering te zoeken, verzandt in een stug moddergooien.

Het Parool
interview met Vincent Rietveld
vx

Theatergroep De Warme Winkel is een acteurscollectief dat bestaat uit Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen en Ward Weemhoff. Door telkens met gastacteurs, eindregisseurs, kunstenaars en musici te werken is er een grote groep sympathisanten bij betrokken. De Warme Winkel noemt zichtzelf “een eigenzinnige theatergroep met een liefde voor geschiedenis en een grote fascinatie voor de eigen onoverzichtelijke en veelvormige tijd.” De voorstellingen zijn vaak een ongepolijste potpourri van uiteenlopende stijlen, vormen, clichés en verwachtingen die met speels gemak weer onderuit gehaald worden.

Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or was vorig seizoen te zien in Stadsschouwburg Utrecht, maar beviel ons zó dat we de voorstelling heel graag opnemen in Kikker Kiest, temeer omdat De Warme Winkel in het verleden veelvuldig bij ons te zien was.

Sofie Knijff
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ