Lente-uitjes: Vergeten Dieren en Verloren Zaken 6+ - Duda Paiva Company

wo 24 februari

Lente-uitjes: Vergeten Dieren en Verloren Zaken 6+

Duda Paiva Company

Welkom in de winkel van mijnheer Ut, waar bijzondere planten en dieren tot leven komen. Maak kennis met de laatste Dodo en de magische Buidelwolf, de nieuwsgierige Rinoceros en de gretige vleesetende plant. Mijnheer Ut houdt van álles in zijn winkel. Daarom verkoopt hij liever niks. Want waar blijven dingen als ze weg zijn? En wat zou er van mijnheer Ut overblijven als hij zijn winkel niet meer heeft?

Als op een dag mevrouw Caterpillar langskomt om de huur op te halen, blijkt de kassa leeg, maar de winkel zelf staat vol kostbaarheden. Dus besluit mevrouw Caterpillar wat uit te zoeken. Als zij haar oog op de dieren laat vallen, moet mijnheer Ut alle zeilen bijzetten om de winkel te redden. Gelukkig staat hij er niet alleen voor: de dieren komen in opstand en de plant bedenkt een list. Vergeten Dieren en Verloren Zaken is een serieus grappig verhaal waarin met poppenspel en dans een onbekende wereld tot leven komt.
terug <

tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
Regie
Duda Paiva
Idee
Tim Velraeds
Spel
Tim Velraeds en Cat Smits of Alexander Brouwer en Nora Tinholt
Dramaturgie
Kim Kooiman
Poppen
André Mello en Duda Paiva
Soundscape
Wilco Alkema
Lichtontwerp
Mark Verhoef
Decor
Daniel Patijn
Kostuum
Atty Kingma
Locatie
Grote Zaal
vergeten_dieren_en_verloren_zaken
Binie Visual Communication

Gaandeweg de voorstelling breken steeds meer actualiteit en maatschappijkritiek door het knappe poppenspel heen. Over het opofferen van dieren aan overdadige consumptie, over de commerciële jacht op wilde beesten, over de doorgedraaide fashion-industrie […] Zo ontstaat in de energieke en doeltreffende regie van Duda Paiva een even hilarische als betekenisvolle familievoorstelling. Met een prachtige schittering in de dierenogen.

Theaterkrant – Keuze van de criticus

Duda Paiva Company maakt visuele voorstellingen met poppen en dans. Vergeten Dieren en Verloren Zaken is hun vierde jeugdtheatervoorstelling en een idee van Tim Velraeds, één van de vaste spelers. Tim is gefascineerd door dieren die zijn verdwenen. De magische wereld van Duda Paiva Company is dé ultieme plek om die dieren en andere vergeten zaken weer tot leven te brengen. In deze voorstelling laat Duda Paiva Company op lichtvoetige wijze de connectie zien tussen mens en natuur. Welke rol spelen wij in de wereld en welke keuzes kunnen wij maken? In de  jeugdvoorstellingen van Duda Paiva komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. Eerder zag je in Theater Kikker de jeugdtheatervoorstelling The Fairy Queen 7+.

Binnie Visual Communication
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ