Vaudeville - De Theatertroep

do 12 mei 2016

Vaudeville

De Theatertroep

Vaudeville is ordinair schrootjestoneel en knalpottheater met sketches, slapstick, prologen, dialogen en tot op het bot gelogen waanvoorstellingen. Met muziek en dans, rookeffecten en een beetje naakt. Een revue van teksten van Shakespeare tot van Kooten en de Bie van Judith Herzberg tot Geer en Goor. Een circus van werkloze komediespelers. Met potsenmakers, dombo’s, snobs en parvenu’s. Met pedante en bigotte dames, pipo’s en puristen, flapdrollen, hypocrieten, gierigaards, Don Juan ‘s en Don Quichotten, verlopen adel, arrogante elite, profiteurs en charlatans, kwakzalvers, konkelaars, schoolfrikken en aan lager wal geraakte toneelknechten.

Naar het succesvolle Paradeconcept waar De Theatertroep de prijs voor meest karakteristieke paradevoorstelling ‘de Mus’ mee won. Nog voor het paradegeweld van 2016 losbarst geeft de Theatertroep een maffe voorproef in Theater Kikker. Komt dat zien!
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Website: De Theatertroep
Met: Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Jordi Möllering, Nicoline Raatgever, Jochum Veenstra, Roos Visser, Jasmijn Vriethoff

De Theatertroep is een jong theatercollectief bestaande uit makers met verschillende achtergronden (o.a. de Rietveld Academie, het Conservatorium, de Toneelschool, de Theaterdocentenopleiding en Wijsbegeerte). Zij maken voorstellingen in de traditie van Discordia en ’t Barre Land, waarin de mechaniek van het ‘theatermaken’ wordt blootgelegd. De Theatertroep gaat voortdurend op zoek naar nieuwe vormen van theatermaken, nieuwe locaties om te spelen en nieuwe verbindingen met andere kunstdisciplines. In hun serie Troupe en nuits bewerken en spelen ze wereldliteratuur, variërend van teksten van Shakespeare tot Monty Python en van Judith Herzberg tot Van Kooten en De Bie, en maken er montagevoorstellingen van die aandoen als een theatrale jamsessie. Eerder waren zij in Theater Kikker te zien met de Sinterklaasvoorstelling Door de bomen en Troupe en nuit voorstellingen: Tussenrussen, een avond vol balalaika-muziek, rrrrrrevolutie en vvvvodka en de jamsessie Simpele uitdrukking van een complexe gedachte met De Dansers. Onlangs speelden ze in Theater Kikker hun succesvolle voorstelling Hoe echt is echt echt, een samenwerking met dichteres Judith Herzberg.

Gelaagd, toegankelijk, intelligent, scherp, poëtisch, onvoorspelbaar, aantrekkelijk en onweerstaanbaar onderhoudend.

Uit het juryrapport de Mus 2015
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ