Vaudeville IV - De Theatertroep

di 01 oktober 2019

Vaudeville IV

De Theatertroep

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van De Theatertroep? Bekijk hier alle voorstellingen van De Theatertroep
De Theatertroep presenteert de vierde én gloednieuwe editie van Vaudeville!

Ze tonen kakelverse toneelkwakzalverij in klassiek-moderne vaudevillevorm.

U ziet drie maskerades op één avond: een verwarrende Franse deurenklucht over de "liefde", een populist op een paard, a.k.a Don Quichot, die krampachtig vasthoudt aan zijn boreale, ridderlijke waardes uit de tijd dat de uil van Minerva het nog voor het zeggen had. En zoals het de ware millenial betaamt verwerken ze collectief hun jeugdtrauma's door lekker te aquarelleren.

In drie korte nieuwe toneelstukken, die de actualiteit even schaamteloos misbruiken als het repertoire, komt een bonte stoet aan klassieke en hedendaagse figuren voorbij. Niets is ondenkbaar en alles is mogelijk.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
naar teksten van
Georges Feydeau, Miguel de Cervantes en de Theatertroep in samenwerking met de opleiding Writing for Performance
bewerking en enscenering
de Theatertroep
Locatie
Grote Zaal
theatertroep
Nicole Kienhuis

De oude kluchten en komedies gingen er al over en klinken, doorheen deze eersteklas gemonteerde voorstelling, denderend actueel.

De Theatertroep in Vaudeville [geeft] de toeschouwer precies wat hij soms nodig heeft: onbedaarlijk lachen om een klucht met deuren, pruiken, instortende decorstukken en andere meligheid. In dit geval slim verpakt in een mooie raamvertelling en bovendien perfect uitgevoerd.

Hein Janssen, de Volkskrant

In vrolijke chaos worden steeds wisselende sketches gespeeld die niet alleen vermakelijk zijn, maar ook nog eens een serieuze ondertoon hebben.

Esther Kleuver, de Telegraaf

De Theatertroep is een collectief van tien toneelspelers met een herkenbare speelstijl waarin de mechaniek van het theatermaken wordt blootgelegd. Met hun Vaudeville-programma’s maakten ze furore op festival De Parade maar ook bij ons in Theater Kikker, waar ze afgelopen jaar ook te zien waren met een heuse Vaudeville week. Maar ook waren ze te zien met een komedie van Shakespeare (Twelfth Night), een speciaal voor De Theatertroep geschreven stuk van Judith Herzberg (Hoe echt is echt echt) met Zonder toestemming, een verzameling losse theaterscènes en afgelopen seizoen met Opgediept, opnieuw een samenwerking met Judith Herzberg. In maart 2020 komt de Theatertroep met hun nieuwe voorstelling Love for Love.

Nicole Kienhuis
 • non_creators_company
  >

  Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

  theater

  Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ