Vaudeville IV - King Lear / Don Quichot / De Revisor - De Theatertroep

  di 01 t/m wo 02 oktober

  Vaudeville IV - King Lear / Don Quichot / De Revisor

  De Theatertroep

  De Theatertroep brengt kakelverse toneelkwakzalverij in klassiek-moderne vaudevillevorm.

  Dit keer verknipt, verscheurt, en vernietigt het bonte gezelschap een aantal helden uit de (toneel)literatuur, ter viering van hun dramatische eeuwigheid. Koning Lear, Don Quichot en De Revisor moeten eraan geloven. Shakespeare, Gogol en Cervantes draaien zich waarschijnlijk om in hun graven en als het aan de Theatertroep ligt zullen ze blijven draaien tot ze er misselijk van zijn, want ook in de tijd van informatiebubbels en instafame, is hun werk te scherpzinnig om vanaf te blijven.

  Je ziet drie maskerades op één avond: een koningsdrama; een middeleeuwse roadtrip; en een politieke satire. Koning Lear laat zich ter meerdere eer en glorie van zichzelf inpakken in een net van leugens en slijmerij. Don Quichot houdt krampachtig vast aan zijn ridderlijke waardes uit de tijd dat mannen nog mannen waren en vrouwen vrouwen. De Revisor ondervindt aan den lijve dat je niks hoeft te kunnen om beroemd te zijn. Drie onsterfelijke opgeblazen ego’s. De Theatertroep prikt ze door, lapt ze op en blaast er weer gebakken lucht in tot ze op springen staan.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Naar teksten van
  Cervantes, Shakespeare en Gogol
  Geschreven door
  Luuk Ritmeester, Sytske van Koeveringe en in samenwerking met de opleiding Writing for Performance en de Theatertroep
  Bewerking en enscenering
  De Theatertroep
  Locatie
  Grote Zaal
  theatertroep

  De Theatertroep is een collectief van tien toneelspelers met een herkenbare speelstijl waarin de mechaniek van het theatermaken wordt blootgelegd. Met hun Vaudeville-programma’s maakten ze furore op festival De Parade maar ook bij ons in Theater Kikker, waar ze afgelopen jaar ook te zien waren met een heuse Vaudeville week. Maar ook waren ze te zien met een komedie van Shakespeare (Twelfth Night), een speciaal voor De Theatertroep geschreven stuk van Judith Herzberg (Hoe echt is echt echt) met Zonder toestemming, een verzameling losse theaterscènes en afgelopen seizoen met Opgediept, opnieuw een samenwerking met Judith Herzberg. In maart 2020 komt de Theatertroep met hun nieuwe voorstelling Love for Love.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ