do 01 januari

UR

Urland

Performancecollectief Urland manifesteerde zich de afgelopen drie jaar met succes met De Internet Trilogie. Na de vraag: wat betekent een mens op het toneel in digitale tijden, dringt de volgende vraag zich aan de millennial-theatermaker als vanzelf op: waarom staat de mens op het toneel? De vier mannen van Urland vieren de aanwezigheid, het spelplezier en ontleden het theater tot de kern. Ze volgen het voorbeeld van de grote toneelvernieuwers Artaud, Brecht en Peter Brook, en doen een poging het medium opnieuw uit te vinden.
Want theater verdient een herwaardering en meer betekenis in Nederland. Waarom heeft het theater geen slagkracht? Wat voegen we toe? Een van de grootste problemen van onze generatie: waarom zou je een statement maken, als het nooit een consequentie heeft? Hoe kom je überhaupt tot een statement, als je gedefinieerd wordt door tegenstrijdigheden? Als je altijd van hypocrisie te betichten bent? Urland zoekt naar de essentie en springt op de barricaden in het belang van theater.

EXTRA op dinsdag: nagesprek met Urland
terug <

voorstellingsinformatie
website
van en met
Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet
in coproductie met
Theater Rotterdam
 
Locatie
Grote Zaal

URLAND is een Rotterdams performance collectief dat bestaat uit Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet. Ze maken beeldende, muzikale en fysieke performances die het publiek confronteren met universele thema’s en vragen. Eerder dit seizoen was de monoloog How Thomas came to rule the world van Thomas Dudkiewicz bij ons te zien en afgelopen seizoen presenteerde Urland het slotstuk van ‘De Internet Trilogie’: INTERNET OF THINGS/ Prometheus de Vuurbrenger.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ