Unmute - Keren Levi / Stichting Neverlike

  za 26 oktober

  Unmute

  Keren Levi / Stichting Neverlike

  Unmute is een poëtische en actuele muziekdansvoorstelling over het verlies van taal. Choreograaf Keren Levi en componist Yannis Kyriakides (Slagwerk Den haag) betreden een nog nauwelijks verkend gebied waar technologie en de fysieke basisvaardigheden van drie dansers en twee musici elkaar bespelen, met behulp van sensoren. Dans, live muziek en digitale geluidslagen worden met elkaar verweven en creëren zo een biologerend landschap van stemmen en geluiden.

  Niet de betekenis van de gesproken woorden staan centraal Unmute, maar wel het reacht van de onderdrukte stemmen om te spreken en gehoord te worden. In het niemandsland tussen eeuwenoude en post-humanistische technologieën ontstaan mogelijkheden voor transformatie en emancipatie.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept, choreografie
  Keren Levi
  Concept, muziekcompositie
  Yannis Kyriakides
  Performance / Dans
  Eva Susova, Charlie Laban Trier, Matthew Day, Keren Levi
  Performance / Percussie
  Fedor Teunisse, Pepe Garcia
  8
  Locatie
  Grote Zaal
  unmute

  Keren Levi werkt vanuit de dans in het interdisciplinaire veld tussen dans, performance en muziek. Haar aanpak is zowel analytisch als speels en intuïtief, waarbij ze wordt aangetrokken tot het avontuur, het onbetreden pad. Ze wil haar publiek geestelijk prikkelen en in een zintuiglijke ervaring onderdompelen. Eerder maakte ze een reeks voorstellingen waarin ze zich richt op de het werken met vrouwelijke dansers. Een gelaagd beeld van de vrouw, tegen de exploitatie van de vrouw in de commerciële en visuele cultuur in, is een constante in haar werk. Het eerste deel, The Dry Piece (2012) ging over totalitaire esthetiek, vrouwbeeld en symmetrie. Het tweede deel, Clubbing (2015) verbeeldde het menselijk handelen en een heterogeen vrouwbeeld en Footnotes (2018), een voorstelling over tijd en ruimtebeleving gebaseerde op de uitzonderlijke partituur van Crippled Symmetry van Morton Feldman. Deze voorstellingen waren allemaal te zien in Theater Kikker. De relatie tussen dans en muziek en de crossdisciplinaire dialoog met de kunstenaars die zij bij haar werk betrekt, zijn een constante in het werk van Levi. Dit leidt voor Unmute tot een samenwerking met Slagwerk Den Haag.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ