Unmute - Keren Levi / Stichting Neverlike

do 01 januari

Unmute

Keren Levi / Stichting Neverlike

Unmute is een poëtische en actuele muziekdansvoorstelling over het verlies van taal. Choreograaf Keren Levi en componist Yannis Kyriakides (Slagwerk Den haag) betreden een nog nauwelijks verkend gebied waar technologie en de fysieke basisvaardigheden van drie dansers en twee musici elkaar bespelen, met behulp van sensoren. Dans, live muziek en digitale geluidslagen worden met elkaar verweven en creëren zo een biologerend landschap van stemmen en geluiden.

Niet de betekenis van de gesproken woorden staan centraal Unmute, maar wel het recht van de onderdrukte stemmen om te spreken en gehoord te worden. In het niemandsland tussen eeuwenoude en post-humanistische technologieën ontstaan mogelijkheden voor transformatie en emancipatie.

Na de voorstelling wordt een nagesprek georganiseerd.
terug <

voorstellingsinformatie
Concept, choreografie
Keren Levi
Concept, muziekcompositie
Yannis Kyriakides
Performance / Dans
Eva Susova, Charlie Laban Trier, Matthew Day
Performance / Percussie
Fedor Teunisse, Pepe Garcia, Marianna Soroka
Dramaturgisch advies
Igor Dobričić
Sensor Server en Software Development
Darien Brito
Sensor System en geluidstechniek
Michele Abolaffio
Lichtdesign en -techniek
Martin Kaffarnik
Kostuums
Ginta Tinte, Fedor Teunisse, Keren Levi
Grafisch design
Miritte Ben Yitzchak
UNMUTE is een coproductie van Keren Levi | NeverLike en Slagwerk Den Haag en is gesteund door Performing Arts Fund NL, Norma Fund, Creative Industries Fund NL en Amsterdam Fund for the Arts.
Locatie
Grote Zaal
unmute
Eti Steinberg

Aanvankelijk vraagt de techniek waarmee de performers het geluid in de ruimte bepalen nog enige aandacht, maar uiteindelijk blijft het een voor het menselijk oog onnavolgbare uitwisseling van signalen, articulaties en modificaties, waarbij iedereen min of meer gestabiliseerd wervelend voortgaat, bewegend om de eigen as.

Keren Levi werkt vanuit de dans in het interdisciplinaire veld tussen dans, performance en muziek. Haar aanpak is zowel analytisch als speels en intuïtief, waarbij ze wordt aangetrokken tot het avontuur, het onbetreden pad. Ze wil haar publiek geestelijk prikkelen en in een zintuiglijke ervaring onderdompelen. Eerder maakte ze een reeks voorstellingen waarin ze zich richt op de het werken met vrouwelijke dansers. Een gelaagd beeld van de vrouw, tegen de exploitatie van de vrouw in de commerciële en visuele cultuur in, is een constante in haar werk. Het eerste deel, The Dry Piece (2012) ging over totalitaire esthetiek, vrouwbeeld en symmetrie. Het tweede deel, Clubbing (2015) verbeeldde het menselijk handelen en een heterogeen vrouwbeeld en Footnotes (2018), een voorstelling over tijd en ruimtebeleving gebaseerde op de uitzonderlijke partituur van Crippled Symmetry van Morton Feldman. Deze voorstellingen waren allemaal te zien in Theater Kikker. De relatie tussen dans en muziek en de crossdisciplinaire dialoog met de kunstenaars die zij bij haar werk betrekt, zijn een constante in het werk van Levi. Dit leidt voor Unmute tot een samenwerking met Slagwerk Den Haag.

Eti Steinberg
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ