Unmute - Keren Levi / Stichting Neverlike

  za 26 oktober

  Unmute

  Keren Levi / Stichting Neverlike

  Unmute is een futuristisch dansconcert over de waarde van iedere stem. Choreograaf Keren Levi en componist Yannis Kyriakides (Slagwerk Den haag) betreden een nog nauwelijks verkend gebied waar digitale technologie en de fysieke vaardigheden van vier dansers en twee musici elkaar bespelen. Hiermee wordt een futuristisch tafereel geschetst waarin mens en stem definitief gescheiden zijn maar waar een sterk verlangen heerst om communicatie en stemgeluid opnieuw met het persoonlijke en het lichaam te laten samenvallen. Een biologerende soundscape van digitaal bewerkt stemgeluid gemixt met uitroepen in de verschillende talen van de performers, universele kreten, fragmenten afkomstig van audioarchieven van uitgestorven talen en computer-gegenereerde stemmen. Unmute benadrukt hiermee de waarde van iedere stem en raakt aan de verontrustende ontwikkeling waarin het recht op vrijheid van meningsuiting wordt ingezet om andere stemmen juist tot zwijgen te brengen.

  De voorstelling biedt een optimistische tegenvorm geïnspireerd door Hannah Arendt, een invloedrijke politiek theoretica van de naoorlogse periode. Zij stelt dat een rechtvaardige samenleving het gemeenschappelijke en het individuele belang in evenwicht brengt en dat daarbij de geldigheid van iedere stem cruciaal is.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept, choreografie
  Keren Levi
  Concept, muziekcompositie
  Yannis Kyriakides
  Performance / Dans
  Eva Susova, Charlie Laban Trier, Matthew Day, Keren Levi
  Performance / Percussie
  Fedor Teunisse, Pepe Garcia
  8
  Locatie
  Grote Zaal
  unmute
  Eti Steinberg

  Keren Levi werkt vanuit de dans in het interdisciplinaire veld tussen dans, performance en muziek. Haar aanpak is zowel analytisch als speels en intuïtief, waarbij ze wordt aangetrokken tot het avontuur, het onbetreden pad. Ze wil haar publiek geestelijk prikkelen en in een zintuiglijke ervaring onderdompelen. Eerder maakte ze een reeks voorstellingen waarin ze zich richt op de het werken met vrouwelijke dansers. Een gelaagd beeld van de vrouw, tegen de exploitatie van de vrouw in de commerciële en visuele cultuur in, is een constante in haar werk. Het eerste deel, The Dry Piece (2012) ging over totalitaire esthetiek, vrouwbeeld en symmetrie. Het tweede deel, Clubbing (2015) verbeeldde het menselijk handelen en een heterogeen vrouwbeeld en Footnotes (2018), een voorstelling over tijd en ruimtebeleving gebaseerde op de uitzonderlijke partituur van Crippled Symmetry van Morton Feldman. Deze voorstellingen waren allemaal te zien in Theater Kikker. De relatie tussen dans en muziek en de crossdisciplinaire dialoog met de kunstenaars die zij bij haar werk betrekt, zijn een constante in het werk van Levi. Dit leidt voor Unmute tot een samenwerking met Slagwerk Den Haag.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ