(Un)bound - Jelena Kostić

(Un)bound

Jelena Kostić

In haar nieuwe voorstelling (Un)bound vervolgt de Servisch-Nederlandse choreografe Jelena Kostić haar innemende zoektocht naar de kracht en kwetsbaarheid van vrouwen. Resultaat is ditmaal een dualistische dansvoorstelling over levensechte, langdurige relaties.

Drie dansers in verbondenheid en afkeer, hun liefde blijkt net zo sterk als de weerstand. De dansers schieten van angst naar nieuwsgierigheid, van zelfstandig naar afhankelijk. Middenin deze wervelstorm van wrijving betreden drie oudere koppels het podium. Zij geven met hun persoonlijke verhalen vol levens- en liefdeservaring de dansers en het publiek een confronterende blik op verleden en toekomst.

Na haar eerdere voorstelling The Bold, The Bound & The Brittle waarin Jelena Kostić vrouwen uitnodigde  een voordracht te houden over een kwetsbaar maar krachtig moment uit hun leven, gaat ze in (Un)bound op zoek naar wat het betekent om echt dichtbij te komen.
terug <

voorstellingsinformatie
website
choreografie
Jelena Kostić
dans
Noëmi Wagner, Judit Ruiz Onandi en Blazej Jasinski
componist
Dyane Donck
lichtontwerper
Ellen Knops
Locatie
Grote Zaal

Kostić lijkt een patent te hebben op krachtige, fysieke beelden van hoe een mens zich staande houdt.

Sinds ze in 2008 voor het eerst begon met het maken van theatrale dansvoorstellingen, bouwt Nederlands-Servische choreografe Jelena Kostić zorgvuldig aan een kritisch, sociaal-maatschappelijke geladen repertoire. Werkend met aangrijpende motieven zoals vervreemding en geborgenheid, kuddegedrag, uitsluiting en omarming, observeert Kostić menselijk gedrag in al zijn facetten. Haar dansers transformeren zich in filmische karakters, ondergedompeld in hun rol als acteurs. Op het podium ondergaan ze tegenstrijdige emoties, waarmee ze het publiek in hun strijd en uit hun comfort zone trekken. In Kostić eigen woorden: ‘In plaats van bewegingen en passen, geef ik mijn dansers personages.’

Eerder waren de voorstellingen Yell Penelope (2013) en A mood for deep longing (2014) en The Bold, The Bound & The Brittle (2016) in Theater Kikker te zien.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ