Ultimate Cube - Firma Draak

di 09 oktober 2018

Ultimate Cube

Firma Draak

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Firma Draak? Bekijk hier alle voorstellingen van Firma Draak
Sinds God dood is verklaard, lijkt de mens weer op zijn eenzame zelf teruggeworpen te zijn. We moeten zelf op zoek naar zingeving. Is wetenschap de nieuwe drijfveer in het leven? Komt daar onze ongelooflijke drang tot technologische vooruitgang vandaan?
Gewapend met de laatste kennis op het gebied van natuurkunde, probeert Firma Draak het universum te peilen. Op jacht naar de ultieme waarheid. Aan de hand van gedachte-experimenten uit de kwantummechanica en natuurkunde, proberen Nick Bos en Mathieu Wijdeven de theorieën te doorgronden. Dit doen ze door die theorieën te bevechten, te spelen, te verbeelden, te vertellen en te zingen. Een beeldend verhaal vol wonderbaarlijke ontdekkingen, wetenschapsfantasie en kantelende perspectieven.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
concept & spel
Nick Bos, Mathieu Wijdeven
regie
Lotte Bos & Annechien de Vocht (Young Gangsters)
tekstbijdragen & sound design
Tommy Ventevogel
Locatie
Kleine Zaal
foto: Moon Saris

Nick Bos (1989) en Mathieu Wijdeven (1991) ontmoeten elkaar op de Toneelacademie Maastricht, waar zij in 2014 afstuderen als theatraal performer. Samen richten zij het collectief Firma Draak op. Het tweetal maakt voorstellingen over onze symbiotische relatie met het object en probeert de wereld tussen de mens en het gebruiksvoorwerp te vatten. Hoe beïnvloedt het ons, hoe bevrijdt het ons en hoe houdt het ons gevangen?
In het kader van Het Debuut, Tweetakt Festival en Wintercollectie stond het duo al eerder in Theater Kikker: ze speelden toen de voorstellingen NXT LVL, Ro-bot en Cube to…

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ