Uk&Puk Festival: WalvisJong 2+ - Simone de Jong

do 01 januari

Uk&Puk Festival: WalvisJong 2+

Simone de Jong

Er is een meisje. Ze woont aan het strand. Op een dag vindt ze een walvis. Hij is alleen, net als zij. Het meisje zorgt voor hem en neemt hem mee naar huis. Daar vermaakt hem en zijn ze samen. Ze zingen samen over de zee. Want de walvis moet terug, snel terug…

WalvisJong is een muzikale beeldende voorstelling zonder woorden over de wonderlijke ontmoeting  tussen een kind en een walvis. Ze vinden elkaar in bijna het enige dat mensen én walvissen kunnen: zingen... WalvisJong is voor iedereen van twee tot zes jaar én iedereen die weer even zo jong wil zijn. Deze voorstelling is geïnspireerd op het bekende boek De kleine walvis van Benji Davies, uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Vertaling Edward van de Vendel.

 

EXTRA: Theaterspeeltuin Oerwoud in de foyer
Tijdens het Uk&Puk festival begeef je je in de foyer van Theater Kikker in theaterspeeltuin Oerwoud. Maak samen met een giraffe een puzzel, knuffel met een enorme (lieve) tijger, slinger aan een liaan of kom lekker in een zacht apennest liggen. In deze theaterspeeltuin vol pluizige dierenvrienden ben je voor of na de voorstellingen van harte welkom.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Buro vanaf 2
Concept & regie
Simone de Jong
Spel & zang
Senna Gourdou
Muziek
Marieke van de Ven
Scenografie
Elian Smits
Strandlied
Arend Niks
Badmuziek
Nino Rota
Deze voorstelling is geïnspireerd op
De kleine walvis van Benji Davies, uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Vertaling Edward van de Vendel.
Locatie
Kleine Zaal
Moon Saris

Komend uit de mime en het muziektheater, maakt Simone de Jong voorstellingen waarin geluid, muziek en verbeelding de grootste rol spelen. Eerder maakte ze Eiland en Kluizelaar voor dezelfde leeftijdsgroep. In 2016 verscheen haar kinderboek Het geheim van meneer Hartjes (Clavis, 8-11 jr). Voor volwassenen schreef en regisseerde ze onder meer het Fluisterconcert en Like Harry.

De Jongs adaptatie is niet hapklaar – ze doet een groot beroep op de verbeeldingskracht van haar jonge publiek. Dat is een grote kwaliteit van haar makerschap

Theaterkrant -

terug naar boven Λ