Uk&Puk Festival: Schildpad zoekt een huis 2+ - Anke Kuypers

do 01 januari

Uk&Puk Festival: Schildpad zoekt een huis 2+

Anke Kuypers

Wegens omstandigheden kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Klik hier voor de vervangende voorstelling Dansende Dieren Deuntjes van Rosanne de Graaf.

Vanuit een reusachtig boek leest Anke voor over een Schildpad die zijn schild kwijtraakt in een storm. Hij kan het nergens meer vinden. Schildpad gaat op zoek naar een nieuw huis. Hij komt een hondenhok, een vogelnestje en een vissenkom tegen. Maar in die huisjes woont al iemand! De hond, de vogels en de vissen helpen Schildpad om zijn eigen huisje terug te vinden. Want er is niks zo fijn, als lekker thuis te zijn! Schildpad zoekt een huis is een voorleesvoorstelling van en door  Anke Kuypers. Een voorstelling in een intieme setting voor de allerkleinsten boordevol muziek, gedichtjes, liedjes en interactie.

Het Kleurfeest (dagelijks in de foyer)
Kom voor of na de voorstelling naar onze foyer en doe mee met het kleurfeest. Met gitaar zittend op de grond zingt, fluit of neuriet Maarten mooie liedjes uit de geschiedenis van de popmuziek (Sam Cooke, Beatles, Elvis). Op een groot vel papier op de grond ontstaat op de klanken van de muziek een tekening. De kinderen worden uitgenodigd de tekening met krijtjes in te kleuren. Ga mee op tekenavontuur en werk mee aan dit grote kleurrijke tapijt. Tijden Kleurfeest: vrijdag 11u30-14u45, zaterdag 12u45-15u00.
terug <

voorstellingsinformatie
Van en door
Anke Kuypers

Anke Kuypers (1982) is zangeres, actrice en schrijfster. Fantasie, humor en taligheid spelen altijd een grote rol in haar voorstellingen. Ze creëert een intieme sfeer en doet een beroep op ieders verbeelding. Eind 2014 kwam haar eerste luisterboek uit. ‘Schildpad zoekt een huis’ is een muzikaal kijk- en luisterboek voor kinderen vanaf twee jaar. Over ‘Schildpad zoekt een huis’ schreef De Telegraaf: “Het resultaat is verbluffend. (…) De hele opzet doet in de verte zelfs denken aan Peter en de wolf van Prokofjev.”


terug naar boven Λ